Uspešno završen 6. Noćni maraton u Novom Sadu

Noćni maratoni postaju sve popularniji širom sveta, a euforija trčanja pod zvezdanim nebom osvojila je i trkače iz Srbije! Na 6. Noćnom maratonu u Novom Sadu, koji je uspešno održan proteklog vikenda u organizaciji ARK Fruška gora Novi Sad, trčalo je duplo više trkača u odnosu na prethodnu godinu! 

Čak 1400 trkača se ove godine takmičilo, uživalo i postavljalo lične rekorde u šestočasovnoj žurki koja je spontano dobila i nadimak „Moćni Noćni”. Ove godine adidas Running team je dominirao na stazi po broju trkača, jer su im se u osvajanju još jednog grada na reci priključili i adidas trkači iz Hrvatske, Bosne i Crne Gore.

Najbrži maratonac je Mirko Erdelji, član ARK Somaraton iz Sombora sa vremenom 2:57:14. Drugoplasirani je Igor Stanojević, a trećeplasirani Mladen Stevanović iz BiH. Od maratonki prvo mesto je osvojila Nora Trklja iz Beograda sa vremenom 3:25:49, druga na cilj je stigla Samanta Gilice članica kluba ARK Fruška gora Novi Sad, a treća je Tijana Odobašić članica kluba ARK Somaraton iz Sombora.

Pobednici polumaratona su Žan Tosev iz Makedonije, zatim na drugom mestu Igor Mitrović iz Banja Luke i trećeplasirani Mladen Minić. Od žena, najbolje u polumaratona su Jelena Kosić iz Banja Luke, zatim Silvia Šimunović iz Hrvatske i trećeplasirana Katarina Kokan takođe iz Hrvatske.

Kao i svake godine, među učesnicima maratonske trke pod zvezdanim nebom proglašeni su najbrži maratonac i maratonka iz Novog Sada. Njihova imena su mnogima već godinama poznata jer su najbrži dvojac ARK Fruška gora Novi Sad. Samanta Gilice je ovu titulu osvojila drugi put, a Uglješa Nikolić, čak peti put.

Zvanični rezultati: http://trka.rs/results/13/M/ 

Datum: 30.06.2015. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...