Jugoslavija na Kopaoniku


Otvorena Državna prvenstva Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije u paraglajdingu u disciplini prelet, održaće se na Kopaoniku - Raška u periodu od 27. jula do 2. avgusta. Organizatori takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije i PK "Golija" iz Raške uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i opštine Raška, kao i kompanija Swisslion - Takovo i Telenor koje su pomogle organizaciju takmičenja.

Dolazak je potvrdilo 150 takmičara iz 34 zemlje širom sveta. Startovanje pilota će se vršiti sa poletišta iznad Raške, Jošanjičke banje i Brzeća. Zbog pogodnosti uslova za paraglajding koje pruža Kopaonik, zadaci, odnosno planovi leta po kojima će se kretati takmičari, biće i preko 100km. Vreme koje će piloti provoditi u vazduhu će biti i duže od četiri sata.

"Takmičenje je zaista bez presedana jer se po prvi put, na istom mestu i u isto vreme, održavaju državna prvenstva bivših jugoslovenskih država. Zaista smo ponosni što smo uspeli da organizujemo takmičenje na ovako velikom nivou u kojem će pored pilota iz regiona, učestvovati i takmičari iz veoma udaljenih zemalja kao što su Venecuela, Indija i Novi Zeland" - Izjavio je Predrag Dudić, jedan od organizatora takmičenja.

Paraglajding, najmlađi vazduhoplovni sport, u Srbiji doživljava veliku ekspanziju. Odmah nakon ovog takmičenja, na Kopaoniku - Raška, održaće se i 14. FAI (Međunarodna vazduhoplovna federacija) Evropsko prvenstvo u istoj disciplini. Najveća imena Evropskog paraglajdinga, leteće u Srbiji od 03.-16.avgusta, boreći se za titulu najboljeg pilota starog kontinenta.


Datum: 30.07.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...