Jesu mali ali lete visoko

Sportisti Vazduhoplovnog saveza Srbije dobili su priznanja za najbolje sporiste, klubove i sportske radnike u 2014. godini u svojim gradovima.


Pored izuzetno velike konkurencije koju su činili sportisti u mnogo popularnijim i komercijalnim sportovima, piloti, padobranci i modelari, uspeli su da svojim rezultatima skrenu pažnju na vazduhoplovni sport u Srbiji. Od početka meseca februara do danas, održano je nekoliko svečanosti širom Srbije, u kojima su naši takmičari dobili priznanja. 

Tako je za najbolji sportski klub u Kosovskoj Mitrovici proglašen paraglajding klub „Sokolica“ a najbolji sportista je paraglajderista Dragan Martinović iz istog kluba. Aeroklub „Trstenik“ je proglašen za najbolji sportski kolektiv, a predsednik tog kluba Goran Bošković proglašen za najboljeg sportskog radnika u Trsteniku. Ekipu motornih pilota Aerokluba „Naša Krila“ u sastavu Aleksandar Godić i Ratko Jovanović, proglasili su za najbolju seniorsku ekipu grada Paraćina za 2014. godinu, dok je padobranac Ljubiša Naumović iz istog kluba, osvojio drugo mesto u izboru za najboljeg sporistu grada.


Da vazduhoplovstvo ne mora brinuti o naslednicima, pobrinuli su se juniori Ivan Pavlov pilot paraglajdera iz aerokluba „Delta“ iz Kanjiže koji je proglašen za najboljeg juniora svoga grada, dok je modelar Andrija Pešić iz Trstenika osvojio treće mesto u istom izboru.

Kao najhrabrije među najodvažnijima časopis „Odbrana“ proglasila je ekipu Padobranske ekipe Vojske Srbije „Nebeske vidre“ za najbolju sportsku ekipu u svojoj sredini.
Datum: 18.03.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...