x

Održana X sednica skupštine Rukometnog saveza Srbije

Održana X sednica skupštine Rukometnog saveza Srbije
Na redovnoj 10. sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije održanoj danas u hotelu M, od 80 delegata, prisustvovalo  je 63 delegata. Usvojeni su  izveštaj o radu predsednika Skupštine u 2014. godini, izveštaj o radu Upravnog odbora u 2014. godini, izveštaj o radu Nadzornog odbora u 2014. godini i finansijskih izveštaj (završni račun) za 2014. godinu.

„Današnja Skupština bila je izveštajnog karaktera, kao i u svakom prvom kvartalu. Usvojeni su svi izveštaji. Usmerenje je u ovoj godini da se nastavi ono što je planirano. Najveću pažnju normalno, izazvao je prenos ovlašćenja koje je dao predsednik Marjanović, svojim potpredsednicima, u skladu sa članom 71, statuta, gde ima pravo da određene poslove poveri potpredsednicima i generalnom sekretaru. On je direktno delegirao zaduženja potpredsednicima, koji su u načelu i do sada bili zaduženi za ta pitanja, a normalno je da će i dalje da se radi u okviru institucija organa, i uz maksimalnu kordinaciju kao i do sada “, rekao je Dragan Bukvić, predsednik Skupštine RSS.

Generlni sekretar RSS, Božidar Đurković zahvalio se na saradnji dosadašnjem predsedniku RSS koji je preneo svoja ovlašćenja na potpredsednike, na svemu što su prethodnih 9 godina uradili. Ističući da RSS iza sebe ima organizaciju 5 velikih prvenstava, kao i stabilno poslovanje i najviše ocene za saradnju od strane saradnika i institucija.

„Nama su finansije stabilne, uredno izmirujemo obaveze, nemamo dugovanja, minusa, niti zaduženja, ni kredita, što je u vreme ekonomske krize za poštovanje. Nastavicemo saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta RS, Olimpijskim komitetom, Sportskim savezom Srbije, Evropskom i Svetskom rukometnom federacijom na zadovoljstvo svih“, rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS.
Datum: 25.03.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...