x

Srpski kajakaši na testiranju u Zavodu sporta i medicine sporta

Srpski kajakaši na testiranju u Zavodu sporta i medicine sporta
Srpski kajakaši, stipendisti Ministarstva omladine i sporta, počinju sa testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije pred izborno takmičenje za ulazak u reprezentaciju. Na sportsko-medicinski pregled, kandidati za nacionalni tim odlaziće u četiri grupe. 

Prva grupa, koju čine Olivera i Nikolina Moldovan, Vladimir Torubarov, Marko Tomićević i Dejan Terzić, preglede u ZSMSRS obaviće u sredu, 25. marta od 08.00 časova.

Testiranje druge grupe, u kojoj su Simo Boltić, Dejan Pajić i Ervin Holpert, ZSMSRS obaviće u četvrtak, 26. marta, takođe od 08.00 časova.

U trećoj grupi nalaze se Marko Novaković, Nebojša Grujić, Marko Dragosavljević, Milenko Zorić i Aleksandar Aleksić. Treća grupa pregled će obaviti u ponedeljak, 30. marta, dok će Dalma Benedek-Ružičić sportsko-medicinski pregled obaviti u ponedeljak, 13. aprila, takođe od 08.00 časova.

U Sektoru medicine i psihologije sporta ZSMSRS obavljaju se biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, ultra zvuk srca, spirometrijski i ergospirometrijski test.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije nalazi se u ulici Kneza Visseslava, broj 72.

Izborno takmičenje za ulazak u kajakašku reprezentaciju Srbije za učešće na Prvenstvu Evrope u Račicama (Češka) i Evropskim igrama (Azerbejdžan) održaće se u drugoj nedelji aprila na Adi Ciganliji.

Datum: 25.03.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...