x

Poseta delegacije gradske opštine Kostolac KSS-u

Poseta delegacije gradske opštine Kostolac KSS-u
Delegacija gradske oštine Kostolac, predvođena predsednikom opštine, Ivanom Savićem i sa članovima Veća, Goranom Rajićem i Daliborom Ilićem posetila je Kajakaški savez Srbije
, gde je sa sportskim direktorom Kajakaškog saveza, Milanom Aleksićem razgovarala o detaljima saradnje na otvaranju novog kluba u toj opštini.

Jedna od važnih aktivnosti Kajakaškog saveza Srbije ogleda se u radu na jačanju klubova, ali i na otvaranju novih kajakaških centara u zemlji. Sportski direktor Kajakaškog saveza Srbije, Miroslav Aleksić, naglasio je da interesovanje za otvaranje novih centara beleži konstantan rast i da je Savez već pokrenuo saradnju sa gradskom opštinom Kostolac:

„Naišli smo na odličnu podršku u opštini Kostolac gde uz otvaranje novog kluba vidimo i dobru bazu sa stvaranje kajakaškog centra. Današnja poseta predsednika i članova Veća opštine Kostola potvrda je spremnosti i rešenosti da do početka takmičarske sezone bude otvoren novi klub i uređena staza, s obzirom da Kostolac ima ogroman potencijal za razvoj kajaka i samim tim i širenje baze našeg sporta.”

Osim na obogaćivanju infrastrukture na gradskoj plaži, opština Kostolac planira da svojim građanima omogući i da treniraju kajak s obzirom da u gradu postoje odlični uslovi za treniranje kajaka na mirnim vodama.

“Kajak je sport koji iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, o čemu najbolje govori prošlo Svetsko prvenstvo. Osim toga, Kostolac ima odlične uslove za bavljenje kajakom i mi smo već pokrenuli radove na osnivanju kajakaškog kluba “Kostolac”. Naša današnja poseta Kajakaškom savezu upravo i ide u tom pravcu, s obzirom da je Kajakaški savez krovna organizacija ovog sporta i da je za uspešno funkcionisanje kluba potrebna pomoć u vezi sa organizacijom i načinom rada i funkcionisanja kluba. Osim toga, danas smo usaglasili i detalje u vezi sa izgledom same staze na Gradskoj plaži.”, naglasio je Ivan Savić, predsednik gradske oštine Kostolac.

Radovi u Kostolcu na uređenju infrastructure već su započeli, a promocija kajakaškog kluba “Kostolac” planirana je za 1. maj.
Datum: 25.02.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...