Poseta delegacije gradske opštine Kostolac KSS-u

Delegacija gradske oštine Kostolac, predvođena predsednikom opštine, Ivanom Savićem i sa članovima Veća, Goranom Rajićem i Daliborom Ilićem posetila je Kajakaški savez Srbije
, gde je sa sportskim direktorom Kajakaškog saveza, Milanom Aleksićem razgovarala o detaljima saradnje na otvaranju novog kluba u toj opštini.

Jedna od važnih aktivnosti Kajakaškog saveza Srbije ogleda se u radu na jačanju klubova, ali i na otvaranju novih kajakaških centara u zemlji. Sportski direktor Kajakaškog saveza Srbije, Miroslav Aleksić, naglasio je da interesovanje za otvaranje novih centara beleži konstantan rast i da je Savez već pokrenuo saradnju sa gradskom opštinom Kostolac:

„Naišli smo na odličnu podršku u opštini Kostolac gde uz otvaranje novog kluba vidimo i dobru bazu sa stvaranje kajakaškog centra. Današnja poseta predsednika i članova Veća opštine Kostola potvrda je spremnosti i rešenosti da do početka takmičarske sezone bude otvoren novi klub i uređena staza, s obzirom da Kostolac ima ogroman potencijal za razvoj kajaka i samim tim i širenje baze našeg sporta.”

Osim na obogaćivanju infrastrukture na gradskoj plaži, opština Kostolac planira da svojim građanima omogući i da treniraju kajak s obzirom da u gradu postoje odlični uslovi za treniranje kajaka na mirnim vodama.

“Kajak je sport koji iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, o čemu najbolje govori prošlo Svetsko prvenstvo. Osim toga, Kostolac ima odlične uslove za bavljenje kajakom i mi smo već pokrenuli radove na osnivanju kajakaškog kluba “Kostolac”. Naša današnja poseta Kajakaškom savezu upravo i ide u tom pravcu, s obzirom da je Kajakaški savez krovna organizacija ovog sporta i da je za uspešno funkcionisanje kluba potrebna pomoć u vezi sa organizacijom i načinom rada i funkcionisanja kluba. Osim toga, danas smo usaglasili i detalje u vezi sa izgledom same staze na Gradskoj plaži.”, naglasio je Ivan Savić, predsednik gradske oštine Kostolac.

Radovi u Kostolcu na uređenju infrastructure već su započeli, a promocija kajakaškog kluba “Kostolac” planirana je za 1. maj.
Datum: 25.02.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...