Izveštaj selektora KSS sa priprema u Kotoru
Srpski kajakaši za predstojeću sezonu pripremaju se na nekoliko frontova. Deo ekipe priprema se u Beleku u Turskoj (do 15.03). Njima će se uskoro priključiti i svetski prvaci u dvosedu na 200 metara, Nebojša Grujić i Marko Novaković (od 6.02). Ekipa koja je završila kondicione pripreme u Bugarskoj, uskoro kreće na veslačke pripreme u Grčku (od 8.02 do 18.03), dok se u Kotoru,  predvođeni selektorom reprezentacije Srbije, Miroslavom Rodićem, pripremaju juniori i mlađi seniori (takmičari do 23 godine), među kojima je i evropski prvak u jednosedu na 200 metara, Marko Dragosavljević. 

Selektor Rodić ističe da je obezbeđivanje olimpijskih viza najvažniji zadatak ove sezone:

"Ove godine će biti dosta takmičenja, i najvažnije je biti u dobroj formi u avgustu kada je u Milanu na Svetskom prvenstvu izborno takmičenje za Olimpijske igre i tu se nadam da ćemo napraviti pravu formu i pravi izbor ekipe. Svi će tempirati formu za avgust mesec i isto će se desiti i sa našom ekipom. Očekujem da ćemo se u ovim disciplinama u kojima smo 2014. godine napravili dobre rezultate, uspeti da se kvalifikujemo za Rio."

S obzirom na ograničen broj predstavnika koje zemlje mogu da imaju na Evropskom i Svetskom prvenstvu, selektor srpske reprezentacije ima težak posao prilikom sastava nacionalnog tima za učešće na takmičenjima. 

"Moj posao će ove godine biti daleko teži nego ranijih godina jer imamo takve postave kod kojih mogu da odluče nijanse, i ne smemo da dozvolimo nijedan kiks, pa je najvažnije napraviti dobar izbor reprezentacije. Prvo kontrolno merenje održaće se 10. aprila i onaj ko bude najbolji plasiraće se na Prvenstvo Evrope i Evropske igre. Međutim, s obzirom da je to veoma rano u sezoni, krajem juna ćemo održati drugo kontrolno takmičenje kako bismo imali najbolju formu za Šampionat sveta. Takav sistem smo imali i prošle godine, i s obzirom na rezultate iz Moskve, vidi se da taj sistem odlično funkcioniše."

Iako je još uvek rano govoriti o očekivanjima od ove sezone, Miroslav Rodić ističe da su rezultati sa šampionata u Moskvi 2014. razlog za optimizam:

"Imamo svetske i evropskog prvaka, pa očekujem da ćemo ispuniti normu u muškom dvosedu i jednosedu na 200 metara. Osim toga naši reprezentativci osvojli su medalje i u drugim disciplinama, a nekoliko ih se takmičilo u finalu, pa treba očekivati i normu u disciplinama na 1000 metara. U ženskoj konkurenciji imamo medalju na 200 metara i imamo odlične četiri devojke pa ne vidim razlog da i one ne ispune norme. Dakle, postoji šest do sedam disciplina u kojima smatram da realno možemo da idemo na Olimpijske igre."

Sezonu otvara Šampionat Evrope (1. do 3. maja, Račice, Češka),  zatim sledi učešće na Evropskim igrama u Bakuu (14. do 16. juna), dok je Prvenstvo sveta na kojem se obezbeđuju norme za odlazak na Olimpijske igre  od 19. do 23. avgusta u Milanu.
Datum: 05.02.2015.
Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Izboreno još 4 finala na Prvenstvu E...
+ Kajakaška reprezentacija Srbije osvo...
+ Rezultati 1. dana - Prvenstvo Evrope...
+ Određen sastav kajakaške reprezenta...
+ Rezultati 2. dan - Kup Srbije u kajak...
+ Sastav kajakaškog tima Srbije na 1....
+ Prva grupa kajakaša testirana u ZSMSRS
+ Srpski kajakaši na testiranju u Zavo...
+ Poseta delegacije gradske opštine Ko...
+ Rezultati - IV Prvenstvo Srbije na ka...
+ Prvenstvo Srbije na kajakaškim i kan...
+ Savić: Plasman u Rijo ne sme da se d...
+ Poslednji jesenji test veslača na vodi
+ Ozvaničena saradnja RSS sa Fakultet...
+ Rekordan broj posada u borbi za titu...
+ Izborne trke za reprezentaciju BSS-a...
+ Juniori na ispitu godine

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...