Basketaši posetili Red Bullov trening centar

Autor fotografije: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool
Nakon atletičarke Ivane Španović i basketaški tim Dajte Pare Za Čarape Male (Novi Sad) posetio je Red Bull dijagnostik i trening centar (DTC) u Austriji.

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić tamo su proveli nekoliko dana na opsežnim testiranjima svojih fizičkih sposobnosti.

- U karijeri se do sada nismo susreli sa ovakvim načinom testiranja, sve je bilo jako detaljno, a ljudi u DTC-u su se maksimalno potrudili. Dobili smo tačne analize svog trenutnog fizičkog stanja, a stručnjaci su nam rekli na šta treba da obratimo pažnju kako bismo došli do željene forme za predstojeću sezonu –  kaže Ždero.

Aktuelni vicešampioni sveta  prošle godine imali su izuzetno uspešnu sezonu u kojoj su, između ostalog, osvojili i FIBA Svetsku turneju kao i FIBA All Star turnir u Kataru. Ovi momci važili su za jedan od najbolje uigranih timova na terenu, pa nema sumnje da će im saveti koje su dobili pomoći da pomere svoje granice.

- Neki rezultati su nas iznenadili pozitivno, a neki negativno, mada suština testiranja i jeste da otkriješ stvari u kojima si slab kako bi znao na čemu da radiš i šta treba da ispraviš. Zaista nam puno znače adekvatne smernice koje ćemo pratiti kako bismo svoje telo doveli u što bolje stanje i izbegli eventualne povrede – rekao je Savić.

U svoj redovan trening program ova fantastična četvorka će ubaciti i neke vežbe koje su, prema njihovim rečima, neočekivane.

- Preporučili su nam puno vežbi za snagu, takođe i vežbe disanja koje će nam pomoći da u završnici meča imamo veću koncentraciju. Savetovali su nam da u pripremnom periodu vozimo bicikl, takve vežbe na primer nismo očekivali – kaže Majstorović.

Naši basketaši su i promoteri prvih Evropskih igara u Bakuu ove godine, a pred njima je izuzetno zahtevna sezona koja počinje u aprilu u Češkoj.

- Baš kao i prošle godine, sezonu otvara turnir u Pragu za koji nas vežu lepe uspomene. Nakon toga nas čekaju Evropske igre 22. juna u Bakuu i potrudićemo se da igramo na što više turnira u prvom delu godine. Druga polovina godine nosi velike izazove, bukvalno ćemo svakog vikenda igrati negde. Počinjemo sa Sankt Peterburgom, a slede Holandija, Moskva, Talin, Bukurešt i Sao Paolo, i nadamo se da ćemo izboriti mesto na više od jedne Svetske turneje ove sezone – rekao je Domović.
Datum: 15.03.2015. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...