x

SSRIB na Dečijem sajmu 2012

SSRIB na Dečijem sajmu 2012
Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda uzeće svoje učešće na Dečijem sajmu, koji se odrzava u periodu 06. - 08. aprila na Beogradskom sajmu. U skladu sa planom Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda i programom Dečijeg sajma 2012, predviđene su sledeće prezentacije:

Petak, 06. april: Prezentacija Programa razvoja motorike u 13,30 časova
Program razvoja motorike za decu sa invaliditetom ima za cilj razvoj motoričkih sposobnosti kod dece, koji podrazumeva raznovrsne oblike kretanja, različita hodanja, trčanja, penjanja, puzanja, poligone spretnosti, različite elemente sportskih igara sa loptom. Realizuje se od februara meseca u sportskom centru 11.april dva puta nedeljno. Realizatori su Jelena Milanović, stručni saradnik i Aleksandar Vujčić, stručni radnik saveza.

Subota, 07. april: Prezentacija Programa korektivne gimnastike u 15,15 časova
Korektivna gimnastika za decu sa invaliditetom je program vežbanja koji ima za cilj prevenciju nastanka i korekciju deformiteta kičmenog stuba, nogu, stopala i jačanje celokupne muskulature.  Vežbe su raznovrsne, na parteru i na spravama. Realizuje se od septembra meseca u sportskom centru Voždovac dva puta nedeljno. Od februara 2012 se realizuje i u Sportskom centru " 11. april". Realizatori su stručni saradnici Saveza : Jelena Milanović i Vladimir Đorđević.

Nedelja, 08. april: Prezentacija Programa boćanja u 11,30 časova
Boćanje za osobe sa invaliditetom je paraolimpijski sport, kojim se mogu baviti osobe sa najtežim oblicima invaliditeta. Boćanje testira stepen mišićne kontrole i preciznost takmičara. Igrači ili bacaju, udaraju ili koriste pomagalo da gurnu kožne kugle što je moguće bliže maloj beloj kugli koja služi kao meta (ciljna kugla). Igrači se mogu takmičiti individualno ili kao ekipa, i  jedini je paraolimpijski sport u kome se muškarci i žene takmiče zajedno u svim načinima igre. Boćanje za decu sa invaliditetom realizuje se jednom nedeljno u Klinici za rehabilitaciju " Dr Miroslav Zotović " i u Domu za odrasla invalidna lica u Zemunu. Realizatori su Jelena Milanović, stručni saradnik, Velimir Knežević (Udruženje " Sve je moguće ") i Nadica Blažić (Udruzenje "Plava skoljka").
Datum: 02.04.2012. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...