x

Izborne trke za reprezentaciju BSS-a u Beogradu

Izborne trke za reprezentaciju BSS-a u Beogradu

Radomir Pavlović, profesor, selektor biciklističke reprezentacije za drum, obavestio je klubove da će se izborne trke za reprezentaciju održati 1. i 2. marta u Beogradu.

- Na ovim trkama odrediće se ekipe za dve jake manifestacije "Trofej Poreča" 9. marta i etapnu "Istarsko proleće" od 13. do 16. marta - objasnio je Radomir Pavalović.- Obe su, što se tiče prijava "pune", jer će startovati maksimalnih 200 učesnika. Od izbornih trka oslobođeni su Ivan Stević iz OBK Beograda koji u profi majici vozi za rumunski Tušnad i Miloš Borisavljević iz CCN Metalca  jer su svojim visokom rezultatima na UCI trkama prošle godine izborili mesto u reprezentaciji. Stević je tražio da bude rezerva za ove trke jer sprovodi i poseban program.

Petorica najuspešnijih na izbornim trkama stratovaće u Istri. Biciklisti koji je ne završe prvu trku "Trofej Poreča" biće vraćeni posle trke i zamenjeni sledeće rangiranim. Izborne trke su otvorne za sve bicikliste. BSS će snositi troškove ishrane i smeštaje za sve kategorisane bicikliste osim biciklista iz beogradskih klubova. Početak hotelskih usluga je večera 1. marta, a završetak ručkom 2. marta.

- Ovo okupljanje iskristićemo i za vikend test prireme za kandidate za juniorske reprezentacije - objasnio je Pavlović.- Ideja je i da ih upoznamo sa planom i programom za ovu sezonu. Pozvao sam Milana Dragojevića i Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka, Dušana Rajovića  i Andriju Čukića iz CCN Metalca, Dušana Kalabu i Andreja Galovića iz Partizana, Nikolu Rosića iz aranđelovačke Šumadije i Milana Bogdanovića iz Niškog Železničara MBN.

U stručnom štabu na izbornom trkama biće Radiša Čubrić (CCN Metalac), Predrag Prokić (Borac), Miodrag Vuleta (Šumadija Biro plan Aranđelovac) i Dejan Perčić (Spartak).


Program trka
1. mart 2014.
11:00 - 12:00 - Okupljanje na platou kod stadiona Partizana u humskoj
13:00 - Avala, brdski hronometar 4,5 km.
15:00 - Ostružnica pojedinačni hronometar, 4 do 9 km.
16:00 -  Ada - Obrenovački drum, 60 km pojedinačni hronometar.

2. mart 2014.
09:00 - 09:30 - Okupljanje i polazak ispred stadiona Partizana.
10:00 - Krnjača start drumske trke (Krnjača, Pančevo, Kovin, Smederevo, Brestovik, Grocka, Leštane, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala) ukupno oko 160 km.Datum: 19.02.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...