x

Goran Vesić: Još 100 dana do maratona

Goran Vesić: Još 100 dana do maratona
Pripreme za 28. SuisseGas Beogradski maraton koji će se održati 18.04.2015. odvijaju se po planu i ušle su u završnu fazu - u poslednjih 100 dana do samog događaja.

Povodom same organizacije, Goran Vesić, gradski menadžer i predsednik Izvršnog odbora Beogradskog maratona - izjavio je:

„Grad Beograd će tradicionalno, kroz učešće svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najmasovniji sportski događaj u našem gradu kako bi on protekao u odličnoj organizaciji i kako bi, kao i uvek do sada, bio u prilici da ostvari i svoje druge zacrtane ciljeve. Posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju naših građana...“

„Sam početak prijavljivanja preko interneta, ogromno interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika - garantuje nam još jednu rekordnu godinu, ne samo po broju trkača već i po broju zemalja iz kojih oni dolaze. Očigledno je da Beogradski maraton postaje sve zanimljiviji i privlačniji milionskoj trkačkoj populaciji iz celog sveta. Naravno, to će se značajno odraziti i na turističku potrošnju u Beogradu, što je jedan od velikih ciljeva koje, takođe, želimo da ostvarimo.“ - naglasio je Vesić.

“Beograd će u narednom periodu pokušati da pomogne i ohrabri organizatore sportskih, kulturnih ili zabavnih događaja da to čine u našem gradu jer svaki takav događaj obezbeđuje više turista i bolju promociju grada. Beogradski maraton svakako spada u najvažnije događaje jer je tokom decenija postao beogradski brend.“ - napomenuo je Goran Vesić.


Prijavljivanje za ovogodišnji 28. SuisseGas Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org 
Datum: 08.01.2015. Autor: Beogradski maraton doo

PROČITAJTE JOŠ...