x

Đoković i Španovićeva najbolji u izboru USNS

Đoković i Španovićeva najbolji u izboru USNS
Atletičarka Ivana Španović evropska vicešampionka i "bronzana" na svetskom prvenstvu u dvorani u troskoku i teniser Novak Đoković, osvajač sedam titula u 2015. i broj jedan na svetskoj rang listi proglašeni su za sportiste godine u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS). Španovićevoj je ovo drugo uzastopno priznanje, Đokoviću treće.

Na svačnosti u Starom dvoru u Beogradu, Španovićevoj je priznanje uručio v. d. predsednika USNS Predrag Milinković, a pehar joj je predao Jovan Tanunjdžić, doajen srpskog sportskog novinarstva i predsednik ovogodišnjeg žirija.

Priznanje i pehar za Novaka Đokovića primila je Aleksandra Radujko, njegov predstavnik za medije.

Titulu "Novinar godine" poneli su Radoslav Simić (RTS) -za elektronske medije i Zoran Stojadinović (Sportski žurnal)- za štampane medije.
Za "Kameru godine " proglašen je snimatelj RTS Momir Milutinović, a za "Dopisnika godine" , Budimir Cvjetić, dopisnik "Sportskog žurnala " iz Zrenjanina.
Nagrada "Branka Prelević" za žensko pero u sportskom novinarstvu, koja nosi ime nekadašnje košarkašice i potom sjajnog novinara i komentatora "Borbe" Branke Prelević, pripala je novinaru RTS Bojani Šumonji, a priznanje za "Životno delo" novinaru RTV Kagujevac Kazimiru Petroviću.

Specijalno priznanje za ekskluzivu dodeljeno je Vladanu Tegeltiji, novinaru SOS kanala.
Generalni sekretar USNS Slobodan Igrutinović zahvalio se renomiranoj firmi "Sport vižn" i Anji Dmitrović na pomoći da se organizuje svečanost proglašenja najboljih i Skupštini Grada Beograda na gostoprimstvu. Poklon "Sport vižna", zastupnika najpoznatijih svetskih proizvođača sportske opreme, Ivani Španović je uručila Jelena Stojanović.

Sve odluke donete su jednoglasno. Žiri je radio u sastavu: Jovan Tanurdžić - predsednik i članovi Dragiša Kovačević (SOS kanal), Miodrag Miša Stojanović (Sport), Predrag Sarić (Sportski Žurnal), Stevan Kovačević (Radio Beograd), Aleksandar Cvejić (Agencija Info centar) i Zoran Marković (RTS). 

Datum: 29.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...