x

Tri odličja na Balkanskom prvenstvu za veterane

Tri odličja na Balkanskom prvenstvu za veterane
Na svom debitanstskom nastupu na Balkanskom prvenstvu za veterane Srbija je osvojila tri odličija. U Ohridu, koji je od 11. do 14. septembra okupio preko 130 učesnika iz osam zemalja - Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Turske, Bugarske, Grčke i Rumunije, sva trojica naših reprezentativaca koji su se ogledali na ovom takmičenju domogli su se postolja.

Najviše uspeha imao je Milovan Damnjanović koji je osvojio bronzu u pojedinačnoj konkurenciji kategorije igrača od 60 do 65 godina i srebro u muškim parovima u pet godina mlađoj kategoriji gde je nastupio u tandemu sa svojim mlađim bratom Milanom.

"Prezadovoljan sam nastupom u Makedoniji iako uvek može više i bolje. Maksimalno smo se trudili da Srbiju i srpski badminton predstavimo u najlepšem svetlu i nadam se da smo uspeli u tome. Ovu priliku koristim da pohvalim organizatora Balkanskog prvenstva koji je je učinio maksimalan napor da bi se svi učesnici šampionata osećali kao kod kuće. Na svakom koraku smo naišli na ogromno gostoprimstvo i srdačnost i zaista domaćin zaslužuje desetku za organizaciju. Što se samog takmičenja tiče bilo je izuzetno zanimljivo i neizvesno. Mnogo mečeva, pogotovo u kategoriji igrača do 35 i do 40 godina, bilo je na visokom nivou", kazao je Milovan Damnjanović.

Igrama u Ohridu bio je zadovoljan i Milovanov brat Milan:

"Srebro u dublu koje sam osvojio u paru sa bratom je odličan rezulat tim pre što smo prvi put učestvovali na ovom takmičenju. Malo mi je nedostajalo da se domognem medalje i u singlu kategorije igrača od 55 do 60 godina, ali sam na kraju morao da se zadovoljim petim mestom. Sve u svemu puni utisaka smo se vratili iz Makedonije koja je bila odličan domaćin ovog takmičenja", istakao je Milan Damnjanović.

I treći naš predstavnik u Ohridu Jovica Rujević domogao se postolja. On je u kategoriji igrača od 35 do 40 godina osvojio bronzano odličje u pojedinačnoj konkurenciji.

"Balkansko prvenstvo za veterane u Ohridu je za mene jedno novo iskustvo. Na debiju na ovom takmičenju osvojio sam medalju i srećan sam zbog toga. Nastavljam da treniram u visokom ritmu. Očekuju me mnogobrojni seniorski turniri a nadam se da ću dogodine učestvovati na Evropskom prvenstvu za veterane", rekao je Jovica Rujević koji je rođen i živi u Južnoj Africi, a koji od prošle godine brani boje Srbije.Datum: 16.09.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...