SPORTSKI REČNIK - SLOVO O
Stranica 1 od 2
Obučavanje
Obučavanje je proces koji ima za cilj usvajanje osnovnih oblika specifične tehnike, najčešće kao spoljnjeg motoričkog stereotipa. 

Datum: 01.01.2015. Autor: Dr. Drago Tomićsve definicije (2)

Odlučivanje
Odlučivanje je proces koji obuhvata izvestan broj uzastopnih, međusobno zavisnih koraka koji nam pomažu da dođemo do rešenja problema na metodičan, racionalan način. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (2)

Odnosi s javnošću
Odnosi s javnošću predstavljaju umetnost i znanje kojim se kroz uzajamno razumevanje zasnovano na istinskom i postupnom obaveštavanju postiže određena harmonija u srednini. 

Datum: 01.01.2015. Autor: Sem Bleksve definicije (3)

Optimizacija trenažnog procesa
Optimizacija trenažnog procesa predstavlja skraćivanje vremena, a maksimiziranje eflkasnosti što u najvećoj meri zavisi od genetskih predispozicija (talenta-stepena i intenziteta adapatacije). 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Opšta izdržljivost
Opšta izdržljivost predstavlja izdržljivost u produženim aktivnostima umerenog intenziteta sa uključivanjem većeg dela mišićnog aparsta. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Opšta snaga
Opšta snaga predstavlja sposobnost savlađivqnja raznih vrsta otpora angažovanjem svih najvećih mišićnih grupa.

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Organizacija
Organizacija je "telo" stvoreno sa određenim ciljem, u kome egzistira više učesnika koji su plaćeni i koordinirani (vođeni) ka zajedničkom ostvarenju. 

Datum: 01.01.2015. Autor: Soforsve definicije (7)

Organizaciona struktura
Organizaciona struktura predstavlja formalni sistem zadataka i ovlašćenja koji kontroliše na koji način ljudi (zaposleni) koordiniraju svoje akcije i koriste resurse za postizanje ciljeva organizacije. 

Datum: 01.01.2015. Autor: Jonessve definicije (2)

Organizator
Organizator predstavlja čoveka koji organizuje, sređuje, uređuje  ili je pak osnivač organizacije. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Organizator sportske priredbe
Organizator sportske priredbe jeste lice koje na sopstvenu odgovornost odličuje o organizovanju i sprovođenju određene sportske priredbe, njome upravlja i vodi je ili na neki drugi način svojim postupcima stvara bitne pretpostavke za njeno održavanje. 

Datum: 01.01.2015. Autor: Zakon o sportu RS, 2011sve definicije (1)

Organizovanje
Organizovanje predstavlja delatnost u kojoj se projektuju i uspostavljaju odnosi među aktivnostima i ljudima uključenim u pribavljanje, alociranje, primenjivanje i zamenjivanje organizacionih resursa, sa krajnjim ciljem konstrukcije takve organizacije rada, koju čine, s jedne strane, efikasna struktura autoriteta, a sa druge strane, komunikacioni kanali koji su potrebni za realizaciju ciljeva nekog organizacionog sistema. 

Datum: 01.01.2015. Autor: Dr. Dragan Životićsve definicije (9)

strana: 1 | 2
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...