SPORTSKI REČNIK - SLOVO O

Stranica 1 od 2

Obučavanje

Autor: Dr. Drago Tomić
Datum: 01.01.2015.
Obučavanje je proces koji ima za cilj usvajanje osnovnih oblika specifične tehnike, najčešće kao spoljnjeg motoričkog stereotipa. 
sve definicije (2)

Odlučivanje

Autor: N/A
Datum: 01.01.2015.
Odlučivanje je proces koji obuhvata izvestan broj uzastopnih, međusobno zavisnih koraka koji nam pomažu da dođemo do rešenja problema na metodičan, racionalan način. 
sve definicije (2)

Odnosi s javnošću

Autor: Sem Blek
Datum: 01.01.2015.
Odnosi s javnošću predstavljaju umetnost i znanje kojim se kroz uzajamno razumevanje zasnovano na istinskom i postupnom obaveštavanju postiže određena harmonija u srednini. 
sve definicije (3)

Optimizacija trenažnog procesa

Autor: N/A
Datum: 01.01.2015.
Optimizacija trenažnog procesa predstavlja skraćivanje vremena, a maksimiziranje eflkasnosti što u najvećoj meri zavisi od genetskih predispozicija (talenta-stepena i intenziteta adapatacije). 
sve definicije (1)

Opšta izdržljivost

Autor: N/A
Datum: 01.01.2015.
Opšta izdržljivost predstavlja izdržljivost u produženim aktivnostima umerenog intenziteta sa uključivanjem većeg dela mišićnog aparsta. 
sve definicije (1)

Opšta snaga

Autor: N/A
Datum: 01.01.2015.
Opšta snaga predstavlja sposobnost savlađivqnja raznih vrsta otpora angažovanjem svih najvećih mišićnih grupa.
sve definicije (1)

Organizacija

Autor: Sofor
Datum: 01.01.2015.
Organizacija je "telo" stvoreno sa određenim ciljem, u kome egzistira više učesnika koji su plaćeni i koordinirani (vođeni) ka zajedničkom ostvarenju. 
sve definicije (7)

Organizaciona struktura

Autor: Jones
Datum: 01.01.2015.
Organizaciona struktura predstavlja formalni sistem zadataka i ovlašćenja koji kontroliše na koji način ljudi (zaposleni) koordiniraju svoje akcije i koriste resurse za postizanje ciljeva organizacije. 
sve definicije (2)

Organizator

Autor: N/A
Datum: 01.01.2015.
Organizator predstavlja čoveka koji organizuje, sređuje, uređuje  ili je pak osnivač organizacije. 
sve definicije (1)

Organizator sportske priredbe

Autor: Zakon o sportu RS, 2011
Datum: 01.01.2015.
Organizator sportske priredbe jeste lice koje na sopstvenu odgovornost odličuje o organizovanju i sprovođenju određene sportske priredbe, njome upravlja i vodi je ili na neki drugi način svojim postupcima stvara bitne pretpostavke za njeno održavanje. 
sve definicije (1)

Organizovanje

Autor: Dr. Dragan Životić
Datum: 01.01.2015.
Organizovanje predstavlja delatnost u kojoj se projektuju i uspostavljaju odnosi među aktivnostima i ljudima uključenim u pribavljanje, alociranje, primenjivanje i zamenjivanje organizacionih resursa, sa krajnjim ciljem konstrukcije takve organizacije rada, koju čine, s jedne strane, efikasna struktura autoriteta, a sa druge strane, komunikacioni kanali koji su potrebni za realizaciju ciljeva nekog organizacionog sistema. 
sve definicije (9)

POGLEDAJTE JOŠ I...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...