Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju 2018

20. Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore (20th Finswimming World Championships) održaće se u periodu od 16. do 20. jula 2018. godine, u Beogradu, u organizaciji Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije i ronilačkog kluba Calypso, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Grada Beograda.


Svetsko prvenstvo u “Finswimmingu” je prvi put održano 1976. godine (seniori). Od 1976. do 1990. godine, svetska prvenstva za seniore su održavana svake četiri godine. Od 2007. godine prvenstva su održavana svake dve godine, za seniore se održava u neparnim godinama, počev od 2007. godine. Plivanje perajima danas je veoma atraktivan sport i jedan je od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu, koji pretenduje da postane olimpijski sport.


Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore održaće se na zatvorenom bazenu "Milan Gale Muškatirović" i na Adi Ciganliji u Beogradu.


KO? 20. Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore

ŠTA? plivanje perajima, brzinsko ronjenje

KAD? od 16. do 20. jula 2018.

GDE? Beograd


Programom Svetskog prvenstva u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: Bazen - Plivanje sa perajima (SF): 50m, 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m; Ronjenje na dah(AP): 50m; Ronjenje sa bocom (IM): 100m, 400m; Štafeta: 4x100m SF, 4x200m SF, 4x50m SF mixed, 4x100m BF mixed; Plivanje sa dva peraja (BF): 50m, 100m, 200m, 400m; Plivanje u otvorenoj vodi - Individualno: 6000m; Štafeta: 4x2000m.


Na 20. Svetskom prvenstvu u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore očekuje se učešće 346 takmičara iz 40 zemalja sveta. Zemlje učesnice na SP u Beogradu su:  Austrija; Belorusija; Češka Republika; Kina; Tajvan; Kolumbija; Hrvatska; Danska; Egipat; Estonija; Finska; Francuska; Nemačka; Grčka; Holandija; Mađarska; Indonezija; Indija; Iran; Italija; Japan; Jordan; Koreja; Litvanija; Meksiko; Nigerija; Pokjska; Rusija; Slovačka; Španija; Švajcarska; Tajland; Tunis; Turska; Ukrajina; SAD; Venecuela; Vijetnam i Srbija.


Zanimljivosti:


  • Prvi put u istoriji ovo takmičenje će biti prenošeno uživo na nacionalnoj TV stanici i na youtube kanalu MOK-a.

  • Karte za Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore u Beogradu prodavaće se na biletarnici sportskog centra Milan Gale Muškatirović u Beogradu od 16. jula 2018. i po ceni od 200 dinara.Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 14.07.2018. do 20.07.2018.

FOTO GALERIJA

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Ronilački klub Calypso Savez organizacija podvodnih aktivnosti Srbije
Mesto:
Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
nije dostupno

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Svetsko prvenstvo u rukometu 2019
+ Letnje Olimpijske igre mladih 2018
+ Beachvolley turnir rekreativaca 4 vs 4 2018
+ Evropsko prvenstvo 2018
+ BP triatlon 2018

POVEZANE VESTI...
+ Beograd opravdao očekivanja i postav...
+ Maraton na Adi pripao Ruskinji i Ukra...
+ Rusija dominirala u štafetama, 17-go...
+ Do poslednjeg daha za svetski tron
+ Dominacija Rusa prvog dana SP u Beogradu

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinsk...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...