Kreću bitke na bazenu Milan Gale Muškatirović

20. CMAS Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore otvara svoje kapije na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu, za sve ljubitelje ovog sporta, u ponedeljak 16. jula 2018. godine.  

Kvalifikaciona takmičenja rezervisana su za jutarnji deo programa, dok su sama finala u popodnevnom programu koje počinje od 16 časova.

Najbolji plivači perajima sveta stigli su u prestonicu Srbije, odradili treninge i zategli peraje za ovo veliko takmičenje.

U organizaciji  Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Grada Beograda u Beogradu od 16. do 23. jula  2018. (na bazenu "Milan Gale Muškatirović" i na Adi Ciganliji) biće održana planetarna smotra u ovom veoma atraktivnom sportu koji pretenduje da postane olimpijski sport i jedan je od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu.

Prvog dana takmičenja zaplivače po medalju i eprezentativci Srbije. Na 100m BF (plivanje sa dva peraja) Srbiju će predstavljati Ivan Lenđer i Nikola Acin, kao i kod žena u istoj disciplini - Jovana Milošević i Patricija Repman.

Na 400 metara plivanje boje Srbije braniće Andrej Matić.

Prvog dana takmičenja imaćemo priliku da gledamo i trku štafeta 4x100 metara BF miks (plivanje sa dva peraja) gde će takođe učestvovati tim Srbije.

Ukupno 346 takmičara iz 39 zemalja sveta prodefilovaće bazenom „Milan Gale Muškatirović“ kao i Adom Ciganlijom (long distance) i pokazaće svu raskoš ovog sporta.

Prvi put u istoriji ovo takmičenje će biti prenošeno uživo na nacionalnoj TV stanici i na youtube kanalu MOK-a.

Karte za Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore u Beogradu prodavaće se na biletarnici sportskog centra Milan Gale Muškatirović u Beogradu od 16. jula 2018. i po ceni od 200 dinara.

SP u Finswimmingu je prvi put održano 1976. godine (seniori). Od 1976. do 1990. godine, svetska prvenstva za seniore su održavana svake četiri godine. Od 2007. godine prvenstva su održavana svake dve godine, za seniore se održava u neparnim godinama, počev od 2007. godine, dok je starosnu grupu juniora počev od 2008. godine u parnim godinama.

Ljubitelji ronjenja i plivanja perajima koje je danas jedan od sportova koji se najbrže širi svetom, kao nikada do sada, imaće priliku da u Beogradu uživo isprate svetske asove u ovoj sportskoj disciplini.

Dođite da zajedno uživamo u čarima ovog atraktivnog sporta!

Discipline i distance
Bazen:

  • Plivanje sa perajima (SF): 50m, 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m
    Ronjenje na dah(AP): 50m

  • Ronjenje sa bocom (IM): 100m, 400m

  • Štafeta: 4x100m SF, 4x200m SF, 4x50m SF mixed, 4x100m BF mixed

  • Plivanje sa dva peraja (BF): 50m, 100m, 200m, 400m

Plivanje u otvorenoj vodi:

  • Individualno: 6000m

  • Štafeta 4x2000m


Datum: 15.07.2018. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...