x

Sportisti sa invaliditetom uspešno obeležili dan žena

Sportisti sa invaliditetom uspešno obeležili dan žena

U Sportskom centru "Olimp" održana je već tradicionalna manifestacija kojom su osobe sa invaliditetom višesatnim sportskim druženjem obeležile nastupajući praznik Dana žena, a u kome je učestvovalo više od sto naših sugrađana, oba pola, svih uzrasta i vidova invaliditeta.

Organizator je  bio Sportski savez osoba sa invaliditeom Beograda u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, a uz podršku Grada Beograda _ Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu kao i opštine Zvezdara, u ime koje je ovaj skup i pozdravio Predsednik Skupštine opštine  gospodin Dušan Ignjatović, a bili su prisutni i predstavnici drugih organa i institucija ove opštine kao i Sportskog centra Olimp.

Posebno je skup učinilo lepim i prisustvo naših istaknutih sportista, među kojima je i kao promoter bila jedna od najboljih naših reprezentativki u tekvondou, bronzana Svetskog prvenstva Ana Bajić, a predstavnjeni su sportisti sa invaliditetom osvajači medalja na nedavnom takmičenju u Švedskoj, Teodora Baljak, Marko Vićević i Dragan Boganč.

Samo takmičenje je takođe bilo veoma kvalitetno i neizvesno a najbolji su bili i osvojili priznanja i medalje - u disciplini boćanja ekipa iz Doma u Sremčici, ispred ekipe Asocijacije za promovisanje  inkluzije, a u pikadu i na poligonu, u kojima su učestvovale samo dame, Kristina Živankić, inače reprezentativka u plesu u kolicima iz Zrenjanina, odnosno Vida Popov iz škole za decu oštećenog sluha "Radivoje Popović" iz Zemuna.Datum: 07.03.2014. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...