x

Marsel Džejkobs najbrži čovek sveta

Marsel Džejkobs najbrži čovek sveta Foto: Martina Pavlović

U nastavku drugog dana Prvenstva Sveta u dvorani imali smo nekoliko finala. Marsel Džejkobs postao je najbrži čovek veka, Rajan Krauzer je ostao bez zlata.

Kolašinac je u konkurenciji od 17 atletičara zauzeo 11.mesto na svetu sa najboljim rezultatom od 20.64 m:

- Moram da priznam da nisam zadovoljan, pomalo sam razočaran, osećao sam se super, bio sam spreman. Išao sam lagano u prvoj seriji, međutim, takmičenje traje jako dugo, to je nešto na šta nisam navikao, čekao sam 30 minuta na drugu seriju. Onda sam malo pao posle te serije, zbog toga mi je najviše žao. zaista je publika bila sjajna i najviše mi je zbog publike žao.

- Trebalo je da se nađem među osam. Nije bilo za medalju, vidite da su momci spremni, ali da je makar bilo preko 21 metar. Ali ponosan sam, velika je čast braniti boje naše zemlje pred domaćom publikom, idemo dalje, naravno, dug je put pred nama, ima još takmičenja. Sledi odmor, pa Svetsko prvenstvo na otvorenom, malo da mi se emocije smire, onda će sve biti dobro.

Na iznenađenje svih prisutnih u Beogradu, Darlan Romani osvajač je zlata na Svetskom dvoranskom prvenstvu koje organizuje naša zemlja. Brazilac je protiv svih predviđanja bacio najjači hitac i ispred nosa Rajana Krauzera, olimpijskog šampiona i nosioca mnogih rekorda, slavio i odneo veliku pobedu.

Romani je sa 22.53 izborio najviše postolje, dok je Krauze ostao iza njega sa 22.44 metara. Bronzana medalja pripala je Tomašu Volšu koji je bacio 22.29 i tako kompletirao pobedničku trojku.

Najbrži čovek sveta je Marsel Džejkobs  iz Italije! Olimpijski šampion je slavio i u Beogradu, pošto je u trci na 60 metara na Svetskom dvoranskom prvenstvu stigao do titule uz rezultat od 6.41!

Bila je to neverovatna trka, gde je na kraju Džejkobs bio brži od Amerikanca Kristijana Kolmana za svega tri dela hiljaditinke!

ZA TRI HILJADITINKE JE POBEDIO MARSEL DŽEJKOBS SA 6,407 sekundi! Drugi je Džastin Koleman sa 6,410! Treći Mavin Brejsi sa 6,44! 

Datum: 20.03.2022. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...