x

Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani 2022

Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani 2022

18. Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani održaće se u periodu od 18. do 20. marta 2022. godine, u Beogradu, u organizaciji Srpskog atletskog saveza (SAS) i Međunarodne atletske federacije (IAAF).


Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani održaće se u Štark areni u Beogradu, u skladu sa pravilima Međunarodne atletske federacije (IAAF). Srbija i grad Beograd ugostiće preko 1000 atletičara, trenera i oficijalnih lica iz više od 150 zemalja sveta.


KO? 18. Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani

ŠTA? atletika, SP

KAD? 18. - 20. mart 2022. 

GDE? Štark arena (Beograd)


Programom Svetskog prvenstvo u atletici u dvorani predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: 60 m, 400 m, 800 m, 1500 m, 3000 m, 60 m sa preponama, štafeta 4x400 m, skok u vis, skok sa motkom, skok u dalj, troskok, bacanje kugle, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i petoboj za žene, sedmoboj za muškarce. 


Atletika je kraljica - zvanična himna SP u Beogradu 2022


Takođe, programom manifestacije predviđeno je da takmičenja počnu takmičenjem u sedmoboju za muškarce i petoboju za žene 18.03.2022. godine, kao i da takmičenja budu završena štafetom 4x400 m, poslednjeg dana takmičenja.


Malina Li i Šljivan Iv maskote Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22


Malina Li i Šljivan Iv atletski šarm sreće SP u Beogradu 2022


Pravo učešća na Svetskom prvenstvo u atletici u dvorani imaće svi zainteresovani atletičari/ke koji se takmiče u pojedinačnim disciplinama a koji ispune kvalifikacionu normu, ili putem World Indoor Tour Wildcard-a kao pobednici iz 2021. i 2022. Ili na osnovu pozicije na Svetskoj rang-listi.


Zvanično otvoreno Svetsko prvenstvo u Beogradu


Najveća imena, asovi kraljice sportova sa svih strana meridijana boriće se za titulu svetskog šampiona upravo u našem gradu, a među njima biće i svetski rekorder u skoku motkom Armand Duplantis, svetska šampionka na 1500 m Sifan Hassan, bronzana sa olimpijskih igara u Tokiju na 400 m prepone Femke Bol, dvostruki olimpijski osvajač zlatne medalje i svetski rekorder u bacanju kugle Rajan Krauzer.


Marsel Džejkobs najbrži čovek sveta


Julimar Rohas oborila svetski rekord u troskoku na SP u Beogradu


Zvanični partner za prodaju karata za ovaj planetarni atletski skup je firma Tickets na web lokaciji tickets.rs. Karte možete kupiti na njihovim biletarnicama: TC Ušće, Dom omladine i Bilet servis, kao i online preko sajta na sledećem linku.


Sve informacije o tome kako pratiti prvenstvo nalaze se na sledećem linku


Rezultati I startne liste nalaze se na sledećem linku



Autor: Marko Skorić Održavanje: od 18.03.2022. do 20.03.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Srpski atletski savez (SAS); IAAF
Mesto: Beograd (Srbija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://wabelgrade22.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...