x

Anja i Aleksa bez polufinala na SP Beograd22 – II dan svetskog atletskog spektakla

Anja i Aleksa bez polufinala na SP Beograd22 –  II dan svetskog atletskog spektakla

Drugi dan Prvenstva Sveta u dvorani počeo je trkom sedmobojaca na 60 m, a potom i kvalifikacionim trkama na 60 m prepone u kojima je bilo čak šest grupa. Naša Anja Lukić trčala je u četvrtoj grupi u kojoj je zauzela 4. mesto vremenom od 8.25 s, ovaj rezultat nije bio dovoljan za polufinala, ali Lukićeva je zauzela 22. mesto na svetu.

Nisam zadovoljna, očekivala sam da trčim oko ličnog rekorda, a to bi bilo dovoljno za polufinale, ovaj rezultat nije toliko loš, ali očekivala sam više. Teren je odličan, kao i atmosfera koja je sjajna, mnogo mi je drago što sam se kvalifikovala preko norme za svoje prvo svetsko prvenstvo, koje je pritom u Beogradu”, rekla je Anja.

Potom su održane kvalifikacije muškaraca na 60 m u kojima je trčao Aleksa Kijanović koji je u prvoj grupi zauzeo peto mesto sa 6.80s. U polufinale prolaze prva tri takmičara iz svake grupe I tri najbrža po rezultatu.

Zadovoljan sam što se uopšte takmičim na svetskom, ali nisam zadovoljan plasmanom, prvi start je bio mnogo bolji, kasnije sam promašio i jurio ostale medjutim nije bilo tako lako da ih stignem i u poslednja 3,4 m sam osetio bol u zadnjoj lozi koji sam osetio i na mitingu u Areni. S obzirom na sve ja sam zadovoljan, nadao sam se lošijem rezultatu ostalih takmičara, ali su oni vrhunski trčali. Bili su mi na dohvat ruke, da sam bio skroz fit, mogao sam da učestvujem u polufinalu. Drago mi je sto sam sam imao priliku da učestvujem pred svojom publikom, jer nisam imao prilike da ucestvujem na Evropskom prvenstvu, ali evo sada mi se ispunila ta zelja”, rekao je Aleksa.

U prepodnevnom delu programu očekuje nas finale skoka uvis u kojem će skakati naša najmladja atletičarka, Angelina Topić.

Jaroslava Mahičuk je svetska šampionka! Eleanor Paterson nije uspela da preskoči 2,04 iz dva pokušaja i njen najbolji rezultat ostaje dva metra i ona osvaja srebro, dok je Mahičuk skočila 2,02 i tako osvojila zlatnu medalju. Bronzana medalja za Nadeždu Dubovitskaju.

Naša Angelina Topić uspela je da preskoči visinu od 188 i zauzme deveto mesto kao najmladja takmičarka Svetskog prvenstva u Beogradu.

Dobro sam se zagrejala, pa sam bila spremna za prvi skok.  Početna visina je bila visoka ali tako je bilo i meni i ostalima, i mislim da sam se okej snašla. Da je moglo da bude bolje moglo je, ali ja sam prezadovoljna. Drago mi je što sam uopšte mogla da budem u konkurenciji sa ovakom velikim svetskim zvezdama i ovo je veliko iskustvo za mene.  Mama i tata su mi dali savete da se samo nasmejem i da skočim. Nisam mogla da zamislim sebe 2017. kada sam bila na tribinama i navijala za reprezentaciju da cu se pet godina kasnije nalaziti u istoj. Očekujem zlato od Španovićke i za to navijam”, rekla nam je Angelina.

Sve informacije o tome kako pratiti prvenstvo nalaze se na sledećem linku.

Rezultati I startne liste nalaze se na sledećem linku.

Datum: 19.03.2022. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...