x

Bronze čekaju Ametovića i Rapaićku, a oni se nadaju plasmanu u finale

Bronze čekaju Ametovića i Rapaićku, a oni se nadaju plasmanu u finale Foto: BSS

Lepe vesti stižu nam iz hrvatskog letovališta Poreč, sa Eropskog prvenstva za mlade seniore (U 22). Posle plasmana u polufinale naše Saške Rapaić, u velikom stilu plasman u polufinale je obezbedio i Omer Ametović Beli


On je voljom žreba u kategoriji do 51 kg bio slobodan u kvalifikacijama ali je u četvrtfinalu dobio najtežeg mogućeg rivale u njegovoj kategoriji, Bernat Atilu iz Mađarske. Podatak da je Atila omladinski prvak Evrope iz prethodne godine puno toga je govorilo. Atila je već velika zvezda u Mađarskoj i od njega se očekuje medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.


Omeru je samo 20 godina a već je nastupao i na seniorskom Svetskom prvenstvu u Beogradu. Dao je zaista maksimum i u prve dve runde je dominirao. Iskusni Mađar je imao prednost u trećoj rundi ali je i u njoj Omer nekoliko puta sjajnim udarcima pokazao raskošni talenat.


- Nije mi bilo svejedno kada sam video žreb, pre nekoliko dana. Ali ako sanjate san i želite da budete najbolji a pritom imate sve obezbeđene uslove onda u većini slučajeva morate uspeti. Zasluženo sam pobedio i verujem da ću u Poreču nastaviti da pobeđujem. Već sutra na redu je polufinale siguran sam da mogu još više. Hvala selektoru Milanu Piperskom i ostalim trenerima koji su sa nama u Poreču. Hvala i mom klupskom treneru Stojanu Kneževiću, koji je verovao u mene poslednjih godina - istakao je Ametović.


Kasnije danas šansu za plasman u polufinale traži i naš talentovani Almir Memić, u meču protiv Ukrajinca Alistratova u kategoriji do 75 kilograma. A naša dama, Zrenjaninka Saška Rapaić sutra u polufinalu se nada pobedi nad Poljakinjom i plasmanom u veliko finale.


Datum: 19.03.2022. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...