x

Rukometašice Radničkog sjajnom partijom savladale lidera

Rukometašice Radničkog sjajnom partijom savladale lidera Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u sedamnaestom kolu Arkus lige za žene nakon sjajne rukometne predstave, ostavivši srce na terenu savladale velikog rivala ekipu Železničara iz Inđije, koja je do ovog kola bila na deobi prvog mesta, rezultatom 25:24, poluvreme 16:13 i tako se primakle na korak do plej ofa. Nakon ove runde šampionata, Kragujevčanke se nalaze na petom mestu sa osvojenih 19 bodova, samo na bod manje od četvrtoplasirane Naise.

Domaće rukometašice su i prethodne sezone vodile neizvesne duele sa ekipom Železničara, koje su ovog puta u Kragujevac došle nakon niza odličnih rezultata. Gošće su prve povele (0:1), što se na kraju ispostavilo da im je to bilo jedino vođstvo. Prenule su se Kragujevčanke, zatvorile prilaze svom golu i serijom 4:1 pogotkom Todorovićeve dolaze do 2 gola prednosti (4:2, 6.min). Radnički je nastavio da melje protivnika u istom ritmu i nakon serije golova Inđićeve po prvi put beležimo 4 gola viška na njihovom kontu (8:4, 11.min). Uz odličnu i čvrstu odbranu u tim momentima i čuvar mreže Radničkog Gordana Petković je nanizala par odličnih intervencija, što je dalo vetar u leđa domaćinu. Već u 17. minutu nakon ubitačnog kontranapada, Milica Todorović dovodi svoj tim u vođstvo od 10:5. Nakon minuta odmora, gošće su uspele da održe zaostatak na 3 do 4 gola, no u 25. minutu Bjelakova iz kontranapada ponovo dovodi Radnički u prednost od plus 5 (14:9). Nakon sjajne reakcije u odbrani, Kragujevčanke ne koriste kontru za plus 6 i to gošće kažnjavaju u poslednjim trenucima prvog poluvremena, tako da se na odmor odlazi rezultatom 16:13.

Odlučno su krenule domaće rukometašice koje golom Teodore Veličković u 33. minutu ponovo imaju plus 5 (18:13) i pomenutu prednsot sigurnom i požrtvovanom igrom održavaju sve do 39. minuta i vođstva 20:15. Na scenu je tada došla šira klupa i veći izbor Železničara, koje malo po malo počinju da tope prednost Kragujevčanki u čije se redove uvlači nervoza koja prouzrokuje par neiskorišćenih napada. U 45. minutu, gošće poravnavaju rezultat (20:20) i u tim trenucima je momentum igre bio na njihovoj strani. Da ne bi došlo do potpunog preokreta pobrinule su se Ksenija Petrović i Jovana Stolljković, ali u 51. minutu rezultat je ponovo izjednačen, 22:22. Stvar u svoje ruke preuzima Teodora Veličković bombom sa 9 metara za 23:22 i daje dodatnu sigurnost i čvrstinu saigračicama. Bjelak i Todorović ponovo dižu prednost na plus 3 (25:22, 54.min). Inđijke smanjuju na 25:23, brane nalet domaćih i u izglednoj šansi u napadu loptu im krade najmlađa na parketu Zorica Ranković, što je ispostavilo se bio i jedan od ključnih momenata za uspeh Radničkog. Do kraja susreta gošće uspevaju da postignu još jedan gol, a uz zvuk sirene Petković zaustavlja šut iz deveterca što je bio uvod u veliko slavlje rukometašica Radničkog, koje su i ovog puta dale 110 % snage i umeća, za konačni trijumf 25:24.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković i Helena Inđić sa po 5 pogodaka, dok su kod gošći najraspoloženije bile Tina Paunić sa 11 i Dunja Tabak sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Zorica Ranković (Radnički)

RK Radnički – ŽRK Železničar: 25:24 (16:13)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 250
Sudije: Danijela Sando Kovačević, Dragana Jakovljević
Sedmerci: Radnički 1 (1), Železničar 6 (4)
Isključenja: Radnički 22 min, Železničar 16 min

Radnički: J. Pojužina, Veličković 5, Bjelak 4, Rašković, Andrić, Blagojević, Vlašković, Stoiljković 3, Mikić, K. Petrović 3, Ž. Pojužina, T. Petrović, Inđić 5, Petković (10 odbrana, sedmerac), Ranković 1, Todorović 4.

Železničar: Žak (5 odbrana), Novaković, Šindić, Tabak 6, Ignjatović, Todorović, Kovačić, Paunić 11, Žakula, Simić, Živkov 1, Činku, Bakša 1, Vasiljković (3 odbrane), Tešić 1, Jovanović 4.

U sledećem 18. kolu Arkus lige, Radnički putuje u Šabac na megdan ekipi Medicinara, direktnom konkurentu u borbi za plej of.

Datum: 20.03.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...