x

Damir Mikec i Zorana Arunović najuspešniji strelci Srbije u 2021.

Damir Mikec i Zorana Arunović najuspešniji strelci Srbije u 2021. Foto: SSS

Damir Mikec i Zorana Arunović zvanično su najbolji strelci naše zemlje u 2021. godini, u izboru Streljačkog saveza Srbije.


Upravni odbor SSS je na osnovu predloga Stručne komisije, a u skladu sa Pravilnikom za izbor najboljih, proglasio Arunovićevu i Mikeca za najuspešnije takmičare minule godine. Goran Mikec, Damirov brat i trener, je najuspešniji trener Srbije za 2021.


Damir Mikec je osmo uzastopno priznanje za najboljeg strelca Srbije zaslužio pre svega olimpijskom srebrnom medaljom vazdušnim pištoljem. U Tokiju je ostvario najveći uspeh u karijeri, međutim odličje na OI nije jedini njegov odličan rezultat minule godine. Na Igrama je, zajedno sa Zoranom Arunović, osvojio četvrto mesto u miks paru vazdušnim pištoljem. Na Evropskom prvenstvu je osvojio srebro u miksu sa Arunovićevom i medalju istog sjaja malokalibarskim pištoljem. Sa dva srebra se okitio i na Svetskom kupu– vazdušnim pištoljem pojedinačno i ekipno... Godinu je završio na prvom mestu evropske i na drugoj poziciji svetske rang liste za vazdušni pištolj.


Kad je o Zoraninoj sezoni reč, sem četvrtog mesta na OI i evropskog srebra u miksu sa Damirom Mikecom, izdvajaju se ekipna bronza vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu, deveto mesto malokalibarskim pištoljem na Olimpijskim igrama...


Stručna komisija je sastavila, a Upravni odbor prihvatio i liste najboljih pojedinaca i klubova po kategorijama i oružju u 2021. Liste će biti konačne posle 9.januara, kada ističe rok za eventualne primedbe, ali ne treba očekivati značajne promene.


Prva pozicija na listi klubova je, treću godinu za redom, pripala kragujevačkom „Čika Mati“.


Mikec i Arunovićeva zauzimaju prva mesta na seniorskim listama za pištolj, dok su puškom najbolji osvajač olimpijske bronze u trostavu Milenko Sebić i Teodora Vukojević. Zanimljivo je da je Vukojevićeva još uvek juniorka, ali na listi juniorki zauzima drugo mesto. Teodora je ove godine osvajala domaće titule i u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji. Dobila je šansu u seniorskoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu i Svetskom kupu, pa je skupila više bodova za listu najboljih seniorki nego u rangiranju juniorki.


Uskoro će biti organizovana svečana dodela priznanja.


Prvoplasirani na listama najboljih strelaca



Puška, žene - seniorke:  Teodora Vukojević („Čika Mata“), juniorke: Marija Kolarević (Novi Sad 1790), mlađe juniorke: Aleksandra Havran (Jedinstvo), kadetkinje: Anđela Radojičić (Smederevo), pionirke: Iva Rakonjac (Pančevo 1813).


Puška, muškarci - seniori: Milenko Sebić (Novi Sad 1790), juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“), mlađi juniori: Đorđe Savić (Oko sokolovo), kadeti: Mladen Đorić (Novi Beograd – Ušće), pioniri: David Aćimović („Dragan Jevtić Škepo“).


Pištolj,žene – seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011), juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće), mlađe juniorke: Milica Srećković („Filip Kljajić“), kadetkinje: Olga Stojanović („Aleksa Dejović“), pionirke: Nađa Martinović (Partizan).


Pištolj, muškarci – seniori: Damir Mikec (Policajac), juniori: Velimir Ninković (Pančevo 1813), mlađi juniori: Dušan Bojić (Smederevo), kadeti: Luka Milošević (Akademac), pioniri: Marko Ninković (Pančevo 1813).


Rang lista klubova: 1. „Čika Mata“ (Kragujevac) 1.137,32, 2. Novi Sad 1790 1.109,65, 3. Policajac 983,00, 4. Akademac 605,00, 5. Kikinda 433,00 bodova...


Datum: 04.01.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...