x

Dodela trofeja OKS najuspešnijim sportistima na RTS-u

Dodela trofeja OKS najuspešnijim sportistima na RTS-u Foto: OKS

Olimpijski komitet Srbije od 1994. godine tradicionalno proglašava najuspešnije sportiste, timove i trenere u godini koja ostaje za nama. I ove godine nacionalni olimpijski komitet proglasiće svoje laureate koji će dobiti prestižno priznanje. Usled mera za suzbijanje negativnih posledica izazvanih epidemijom virusa Covid 19, dodela priznanja neće biti održana u prisustvu zvanica. 


Dodela priznanje emitovaće se u okviru specijalne emisije u ponedeljak, 18. januara 2021. Godine, na Prvom program Radio televizije Srbije, sa početkom od 18:25 časova. 


Održan sastanak radne grupe OKS za praćenje svih aspekata infekcije Covid-19


Nagrade će biti dodeljene u kategorijama za najuspešnijeg sportistu, najuspešniju sportistkinju, kao i najuspešnijeg trenera. Trofej će poneti i najuspešniji mladi sportista Srbije, a po izboru OKS biće dodeljeno i posebno priznanje za ostvarene sportske rezultate u protekloj godini.


Trofej „Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić“ koji se dodeljuje za posebna dostignuća i životni doprinos u jačanju olimpijskog pokreta, takođe će biti uručen.


U susret Tokiju – OKS pokreće svoj podkast


Trofeji u svim kategorijama dodeljuju se u skladu sa jasnim kriterijumima koje određuje Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije. Usled situacije sa pandemijom virusa Covid – 19, najveći broj međunarodnih reprezentativnih ekipnih takmičenja je odložen, te naši timovi nisu bili u prilici da ostvare kriterijumske rezultate za osvajanje trofeja. Iz tog razloga, ove godine neće biti dodeljene nagrade najboljem muškom i ženskom timu.


Datum: 15.01.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...