Dodela trofeja OKS najuspešnijim sportistima na RTS-u

Foto: OKS

Olimpijski komitet Srbije od 1994. godine tradicionalno proglašava najuspešnije sportiste, timove i trenere u godini koja ostaje za nama. I ove godine nacionalni olimpijski komitet proglasiće svoje laureate koji će dobiti prestižno priznanje. Usled mera za suzbijanje negativnih posledica izazvanih epidemijom virusa Covid 19, dodela priznanja neće biti održana u prisustvu zvanica. 


Dodela priznanje emitovaće se u okviru specijalne emisije u ponedeljak, 18. januara 2021. Godine, na Prvom program Radio televizije Srbije, sa početkom od 18:25 časova. 


Održan sastanak radne grupe OKS za praćenje svih aspekata infekcije Covid-19


Nagrade će biti dodeljene u kategorijama za najuspešnijeg sportistu, najuspešniju sportistkinju, kao i najuspešnijeg trenera. Trofej će poneti i najuspešniji mladi sportista Srbije, a po izboru OKS biće dodeljeno i posebno priznanje za ostvarene sportske rezultate u protekloj godini.


Trofej „Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić“ koji se dodeljuje za posebna dostignuća i životni doprinos u jačanju olimpijskog pokreta, takođe će biti uručen.


U susret Tokiju – OKS pokreće svoj podkast


Trofeji u svim kategorijama dodeljuju se u skladu sa jasnim kriterijumima koje određuje Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije. Usled situacije sa pandemijom virusa Covid – 19, najveći broj međunarodnih reprezentativnih ekipnih takmičenja je odložen, te naši timovi nisu bili u prilici da ostvare kriterijumske rezultate za osvajanje trofeja. Iz tog razloga, ove godine neće biti dodeljene nagrade najboljem muškom i ženskom timu.


Datum: 15.01.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...