x

Podrška inicijativi da Beograd bude domaćin LŠ u američkom fudbalu


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa delegacijom Srpske asocijacije američkog fudbala i najavio pomoć grada u popularizaciji ovog sporta. Razgovoru je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak. Ekipa "Vukovi Beograd" osvojila je prošlog vikenda drugo mesto Lige šampiona Evrope u Francuskoj.

- Američki fudbal je relativno mlad sport u Srbiji jer aktivno postoji samo deset godina. Ove godine imali smo prekretnicu kada je ekipa "Vukovi Beograd" osvojila drugo mesto u finalu "Final 4" Lige šampiona u američkom fudbalu i time pokazala da imamo tim za najveće domete - naglasio je gradonačelnik i čestitao ekipi na ovom uspehu.

On je istakao da će grad Beograd shodno svojim finansijskim mogućnostima podržati ovaj sport.
- Cilj nam je da naredne godine pomognemo što veći broj malih sportova, tačnije onih kojima se ne bavi veliki broj ljudi. Američki fudbal polako dobija na popularnosti i atraktivnosti, o čemu govori i podatak da u Srbiji ima tridesetak klubova sa dve hiljade aktivnih igrača. Grad će podržati inicijativu naše asocijacije da se finalno takmičenje u američkom fudbalu sledeće godine održi u Beogradu. Ako uspemo, to će pomoći ne samo promociji ovog sporta već i promociji našeg glavnog grada - rekao je Siniša Mali.

Prijemu su prisustvovali Rade Rakočević, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala, Marko Bates, kapiten ekipe "Vukovi Beograd", i Goran Nišavić, koji je nedavno postao predsednik Evropske federacije američkog fudbala (IFEF).

- Ukazana mi je velika čast što sam dobio poverenje da u naredne četiri godine vodim IFEF. Istovremeno ova funkcija nosi sa sobom i veliku odgovornost, jer naši sportisti u svetu predstavljaju zemlju i grad iz kojih dolaze - rekao je Goran Nišavić.

On je zaključio da je pomoć grada veoma važna, jer je reč o amaterskom sportu koji iziskuje velike troškove


Datum: 22.07.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...