Podrška inicijativi da Beograd bude domaćin LŠ u američkom fudbalu


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa delegacijom Srpske asocijacije američkog fudbala i najavio pomoć grada u popularizaciji ovog sporta. Razgovoru je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak. Ekipa "Vukovi Beograd" osvojila je prošlog vikenda drugo mesto Lige šampiona Evrope u Francuskoj.

- Američki fudbal je relativno mlad sport u Srbiji jer aktivno postoji samo deset godina. Ove godine imali smo prekretnicu kada je ekipa "Vukovi Beograd" osvojila drugo mesto u finalu "Final 4" Lige šampiona u američkom fudbalu i time pokazala da imamo tim za najveće domete - naglasio je gradonačelnik i čestitao ekipi na ovom uspehu.

On je istakao da će grad Beograd shodno svojim finansijskim mogućnostima podržati ovaj sport.
- Cilj nam je da naredne godine pomognemo što veći broj malih sportova, tačnije onih kojima se ne bavi veliki broj ljudi. Američki fudbal polako dobija na popularnosti i atraktivnosti, o čemu govori i podatak da u Srbiji ima tridesetak klubova sa dve hiljade aktivnih igrača. Grad će podržati inicijativu naše asocijacije da se finalno takmičenje u američkom fudbalu sledeće godine održi u Beogradu. Ako uspemo, to će pomoći ne samo promociji ovog sporta već i promociji našeg glavnog grada - rekao je Siniša Mali.

Prijemu su prisustvovali Rade Rakočević, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala, Marko Bates, kapiten ekipe "Vukovi Beograd", i Goran Nišavić, koji je nedavno postao predsednik Evropske federacije američkog fudbala (IFEF).

- Ukazana mi je velika čast što sam dobio poverenje da u naredne četiri godine vodim IFEF. Istovremeno ova funkcija nosi sa sobom i veliku odgovornost, jer naši sportisti u svetu predstavljaju zemlju i grad iz kojih dolaze - rekao je Goran Nišavić.

On je zaključio da je pomoć grada veoma važna, jer je reč o amaterskom sportu koji iziskuje velike troškove


Datum: 22.07.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...