x

Rasplet u Sport Klub CEFL ligi

Rasplet u Sport Klub CEFL ligi Autor fotografije: Stefan Ugljevarević

Nastupajućeg vikenda u Sport Klub Centralnoevropskoj ligi američkog fudbala (SK CEFL), igraju se četiri utakmice u sve tri konferencije. U Istočnoj konferenciji, domaći Beograd SBB Vukovi dočekuju Budimpešta Kaubelse. Utakmica se igra u subotu, na terenu OFK Beograda sa početkom u 15:30.

Ekipa SBB Vukova pobedom protiv Kaubelsa osigurava svoje mesto u vajld kard utakmici plej ofa. Mađarskoj ekipi, s druge strane, za osvajanje mesta u doigravanju treba pobeda od 26 poena razlike. Obe ekipe zauzimaju prva mesta na tabelama domaćih liga posle 5 odigranih utakmica. Zbog toga se u subotu očekuje odličan derbi i odmeravanje snaga dve, trenutno najbolje ekipe zemalja suseda. Bolji iz ove utakmice ugostiće pobednika finalne utakmice iz Centralne konferencije za pravo nastupa na velikom finalu, CEFL Boulu XI.

Ostale utakmice ovog kola igraju se u Zapadnoj konferenciji, gde favorizovani Grac Džajantsi goste Ljubljana Silverhokse, te u Centralnoj, u kojoj Kranj Alp Devils igraju finale konferencije sa gostujućim Zagreb Patriotsima, a Domžale Tajgers očekuju Sarajevo Spartans. I Džajantsi i Silverhoksi igraju na pobedu, koja ih promoviše u finaliste lige. Istovremeno, i Alp Devilse i Patriotse pobeda vodi u Beograd ili Budimpeštu, na doigravanje sa šampionom Istočne konferencije.

Datum: 28.05.2016. Autor: Central European Football League

PROČITAJTE JOŠ...