x

SBB Vukovi pobedom izborili domaćinstvo u vajld kardu

SBB Vukovi pobedom izborili domaćinstvo u vajld kardu Autor fotografije: Stefan Ugljarević

Domaći Beograd SBB Vukovi savladali su Budimpešta Kaubelse u Istočnoj konferenciji Sport Klub Centralnoevropske lige američkog fudbala (CEFL) rezultatom 52-36 i plasirali se u plej of. Vođa napada SBB Vukova, Džon Uribe, pružio je odličnu partiju sa 5 dodavanja za tačdaun ka fenomenalnom Entoniju Vošingtonu, koji je imao čak jedno polaganje više.

Utakmica je počela ofanzivno od samog starta, poentiranjem Vošingtona vraćanjem početnog udarca Kaubelsa za tačdaun od 80 jardi. Kaubelsi poravnavaju rezultat tačdaun pasom Tamaša Varija do Zoltana Žikle od 40 jardi. Nakon toga, tandem Uribe – Vošington dva puta pronalazi put do end zone protivnika polaganjima od 35 i 20 jardi. Vladimir Dimitrijević završava prvu četvrtinu fild golom. U drugoj deonici, još dva dodavanja za tačdaunove od po 45 jardi Uribea ka Vošingtonu stavljaju tačku na prvo poluvreme, rezultatom 38-7.

Gosti iz Budimpešte se bude nakon poluvremena i smanjuju rezultat. Vari ponovo pronalazi Žiklu za tačdaun od 30 jardi, a sledi ih i Peter Čeperkalo svojim trčanjem do end zone SBB Vukova od 15 jardi. Ne miruje ni prekookeanska veza Uribea i Vošingtona, koji se još jednom povezuju za polaganje od 18 jardi. Krešimir Gorša okončava seriju tačdaunova domaćina trčanjem preko gol linije Kaubelsa od 30 jardi. Do kraja utakmice mađarski kvoterbek još dva puta pronalazi svoje mete u Kočišu i Mađaru za poentiranja hvatanjima od 25 i 30 jardi.

Ekipa Beograd SBB Vukova je ovom pobedom obezbedila učešće u vajld kard utakmici plej ofa. Oni će 18. juna ugostiti tim Zagreb Pejtriotsa. Hrvatska ekipa je danas, u finalnoj utakmici Centralne konferencije pobedila Kranj Alp Devilse rezultatom 40-19 i time izborila učešće u plej ofu. U drugoj utakmici ove konferencije, Sarajevo Spartansi pobedili su Domžale Tajgerse skorom 38-29. Sigurni finalista SK CEFL Boula XI je tim Grac Džajantsa, koji je danas u Zapadnoj konferenciji nadigrao Ljubljana Silverhokse sa 23-7 i tako stekao pravo da 3. jula organizuje veliko finale sezone 2016.


Datum: 30.05.2016. Autor: Central European Football League

PROČITAJTE JOŠ...