Završen 5 evropski izazov u planinskom skejtbordu

 
 
Dva dana prašine, adrenalina i egzibicija...

Skokovima slobodnim stilom, juče (01.09.) je završen peti Evropski izazov u planinskom skejtbordu u Bukovcu. Popularnost Manifestacije, koju organizuje Klub planinskog skejtborda "ATB" iz Novog Sada, potvrdilo je učestvovanje takmičara iz Rumunije, Slovenije, Nemačke, Poljske, Engleske, Rusije, Holandije, Češke, Francuske i Bosne. Ne smemo zaboraviti ni domaćine, njih 9, koji su poprilično namučili gostujuće vozače.

Po prvi put je su učestvovali i pioniri KPS "ATB", Todor Jović (12) i Vlada Raković (11) što ih nije sprečilo da zauzmu prvo i treće mesto. Jedina takmičarka iz KPS "ATB", Senka Bajić, evropska prvakinja i nosilac brojnih medalja imala je nezgodu u kvalifikacionom danu i na žalost nije učestvovala u finalu. Ovogodišnje takmičenje obeležilo je učešće 37 profi vozača i 3 pionira iz 10 evropskih zemalja.

Rezultati takmičenja 5. evropskog izazova u planinskom skejtbordu:

Pioniri:

1. Todor Jović - Srbija
2. Kalle Morcher - Nemačka
3. Vlada Raković - Srbija
Juniori:

1. Frieder Kurrle - Nemačka
2. Dawid Rzaca - Poljska
3. Momčilo Gajić - Srbija
Žene:

1. Sonia Nicolau - Rumunija
2. Natalia Chernikova - Rusija
3. Oana Ciobanu - Rumunija
Pro:

1. James Wanklyn - Engleska
2. Piotr Damec - Poljska
3. Nicky Geerse - Holandija
Master:

1. Jochen Morcher - Nemačka
2. Predrag Marcikić - Srbija
3. Predrag Trifunov - Srbija
Balkansko prvenstvo:

1. Slobodan Banović - Srbija
2. Ivan Raković - Srbija
3. Horia Buzuleciu - Rumunija
Freestyle:

1. James Wanklyn - Engleska
2. Kristof Dybczak - Poljska
3. Nicky Geerse - Holandija

Organizatori, za veliku uspešnost Manifestacije, duguju brojnim prijateljima. Pre svega MZ "Bukovac", koja je KPS "ATB" dala teren na korišćenje i godinama na taj način podržava ekstremne sportiste. Tu je i Grad Novi Sad, koji je po prvi put dao podršku i preporuku, čime je svakako dat veliki doprinos afirmaciji ovog sporta i naših zlatnih takmičara. Ne smemo izostaviti ni medijskog prijatelja Skijanje.rs, kao ni Trističku Organizaciju Novi Sad, 3D Uno paneli, Stomatloška ordinacija "Dr Sanja Nađ", L&M&J Šatori, Mountainboard Shop, SZTR Design, Radio Klub Novi Sad "YU7BPQ", Konga, Alma Quattro, MaxBet, Vojvodinaput - Bačka Put ad. Novi Sad, MBRU, MobilniSistemi, koji su pomogli ostvarenju ovogodišnjeg Evropskog izazova u planinskom skejtbordu. Izostali su veliki sponzori, koji su pozvani da se pridruže Manifestaciji 2013.

Posetioci su u okviru ovogodišnjeg Evropskog izazova u planinskom skejtbordu imali priliku da pogledaju i projekciju filma Kluba SNB LIFE, pod naslovom "U potrazi za snegom", muzičko uživanje pružili su im popularni dj-evi:dj Giza, Fakir i dj par Phrobotique / Triphun. Vidimo se 2013.
Datum: 03.09.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...