x

Balkanska badminton elita na Karatašu

Balkanska badminton elita na Karatašu

Balkanska badminton elita od 27. do 29. avgusta 2014. ogledaće se u Srbiji na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina - Karataš 2014. Ovogodišnji Balkanski šampionat koji organizuje Badminton savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i uz institucionalnu podršku Olimpijskog komiteta Srbije, Balkanske badminton asocijacije, Sportskog saveza Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Antidoping agencije Srbije, okupiće preko 120 učesnika iz osam zemalja.

Pored domaćina na Karatašu će se za medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji boriti i takmičari iz Turske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. Srbija će nastupiti u oslabljenom sastavu budući da će zbog operacije slepog creva, zbog koje će pauzirati do oktobra, takmičenje propustiti Luka Milić, osvajač srebra na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina u Švajcarskoj koji je trebalo da bude jedan od glavnih aduta našeg tima. Tako će boje naše zemlje na domaćem terenu braniti Andrija Doder, Nenad Milošević, Mateja Manić, Aleksa Lutovac, Nataša Pavlović, Lena Janić, Anja Velemir i Marija Sudimac. U stručnom timu su Dragan Antić, pomoćni trener badminton reperezentacija Srbije, treneri Nikola Mijačić, Mirjana Vasić i Mladen Janić, fizioterapeut Miloš Knežević i tim menadžer Radomir Jovović.

"Želim ovim putem da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta koje je i ove godine podržalo ovu veličantsvenu regionalnu manifestaciju koja će okupiti najperspektivnije takmičare iz osam zemalja. Takođe, zahvalio bih se i ostalim institucijama i sve brojnijim prijateljima Saveza koji su značajno pomogli predstojeći događaj na Karatašu. Veliko nam je zadovoljstvo što će tokom Balkanskog prvenstva specijalni gosti biti Murat Ozmekik, potpredsednik Evropske badminton konfederacije i prvi čovek Badminton saveza Turske, kao i ostali visoki badminton zvaničnici zemalja učesnika. Što se rezultatskih ciljeva tiče iako ćemo nastupiti bez Luke Milića veliki smo optimisti. U reprezentaciji je sjajna atmosfera, pripreme na Međunarodnom trening kampu - Karataš 2014 su odrađene na najvišem mogućem nivou i očekujemo da se sve to prenese na teren", kazao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina - Karataš 2014 počinje u sredu, 27. avgusta, grupnom fazom takmičenja u ekipnoj konkurenciji u kojoj će se nadmetati sedam zemalja. U četvrtak, drugog dana šampionata, na "meniju" su okršaji za medalje u ekipnoj konkurenciji, posle čega će početi takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji. Borbe za odličja u pojedinačnim i svim parskim konkurencijama su u petak, 29. avgusta. Pored visokog zvaničnika Evropske badminton konfederacije Turčina Murata Ozmekika, potpredsednika ove organizacije i predsednika Badminton saveza Turske, koji je na Karataš stigao u pratnji generalnog sekretara tamošnjeg Saveza, na Balkanskom prvenstvu na Karatašu biće prisutni i ostali badminton poslenici zemalja učesnika, između ostalog i predsednica Badminton saveza Grčke Viktorija Hazina. Inače, Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina prethodio je Međunarodni trening kamp - Karataš 2014, koji se ove godine održao po 17. put uzastopno i koji je okupio reprezentativce svih uzrasnih kategorija iz četiri zemlje. Trening kampu su prisustvovali i Željko Volaš i Zoran Ješić, prvi srpski takmičari u parabadmintonu. Njih dvojica će, zajedno sa trenerom Igorom Šešićem, braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu u parabadmintonu koje će biti održano u septembru u Španiji.

Inače, pored pomenutih institucija organizaciju Balkanskog prvenstva za igrače do 17 godina - Karataš 2014. pomogli su i "Lasta", "Coca-Cola", "Tin šped", "Yonex", "Naša koka" i Omladinski kamp "Đerdap


Datum: 27.08.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...