x

Održan Beogradski medija hitac 2014

Održan Beogradski medija hitac 2014
Slađana Nikolić (agencija NMT), Dragoslav Višnjić urednik atletske rubrike "Sportskog Žurnala" i ekipa TV mreže "Sportnetvork" pobednici su streljačkog takmičenja novinara "Beogradski medija hitac 2014" koje je na strelištu "Novog Beograda Ušća" u atomskom skloništu organizovao Streljački savez Beograda kao najavu 39. "Internacionalnog prvenstva Beograda" od 12. do 14. decembra, najjačeg turnira iz kalendara ISSF u regionu!

Nikolićeva je serijskom vazdušnom puškom (deset dijabola) zabeližila 66 krugova i u apsolutnoj konkurenciji 16 učesnika osvojila odlično deveto mesto. Nevenka Šmakić ("Srbija danas") sa 56 krugova bila je druga, dok je Jelena Medić iz "Sportskog Žurnala" osvojila treće mesto.

Višnjić je bio sjajan, 85 od mogučih 100 krugova i sa četiri kruga prednosti osvojio je prvo mestao. Željko Karadžić iz "Sportnetvorka" bio je sa 81 krugom drugi, a Pavle Ilić ("Sportnetvork") sa 79 krugova - treći. Nebojša Mandrapa iz "Večernjih novosti" je sa 75 krugova zauzeo četvrto mesto, dok je Dejan Nistor iz "Radija S" peti sa 73 kruga. Šesti je završio Marko Sredojević ("Srbija danas") sa 71 krugom.

"Sportnetvork", sa čija su oba člana ekipe bila na pojedinačnom postolju, sigurno je osvojio prvo mesto sa 160 krugova. "Sportski Žurnal" sa 144 kruga je drugi (Višnjić 85, Marko Marković 59), dok je treće mesto pripalo "Večernjim novostima" sa 143 kruga (Mandrapa 75, Igor Kamber 68). Četvrti je "Radio S" sa 142 kruga (Stevan Denkovski 71, Nistor 73), peta je selekcija "Srbija danas" sa 129 krugova (Marko Sredojević 71, Marko Milaš 58).

Učesnike je pozdravio Dragan Milisavljević generalni sekretar SS Beograda istakavši da će savez iduće godine proslaviti 150 godina od osnivanja i pozvao predstavnike medija da prate "Internacionalno prvenstvo Beograda" na kome se očekuje oko 250 učesnika od toga oko 150 iz inostranstva.

Trofeje i nagrade je uručila Andrea Arsović olimpijka Partizana, koja je u septembru na SP u Granadi osvojila prvu olimpijsku vizu za Rio za Srbiju, promoter "Internacionalnog prvenstva Beograda". Ujedno, bila je i strog sudija, ali su novinari bili disciplinovani i nisu joj dali priliku da podeli žute i crvene kartone.

- Ovo je bilo sjajno takmičenje, drago mi je što su novinari na svojoj koži osetili kakav je naš sport i koliko je zahtevan. Nadam se da će nas ubuduće manje kritikovati ako ne postignemo uvek dobre rezultate - našalila se Andrea Arsović. - Sudijski posao na vatrenoj liniji sam sa lakoćom obavila. Ekipno takmičenje bilo je voma uzbudljivo, "Sportnetvork" je odmakao protivnicima, dok su druga, treća i četvrta ekipa poređane u dva kruga! Moji favoriti su bili "Sportski Žurnal" i "Sportnetvork". Radujem se našem novom susretu na "Internacionalnom prvenstvu Beograda" od 12. do 14. decembra u Implus holu kod hotela Krun plaza.

Sjajan domaćin "Beogradskog medija hica 2014" bio je streljački klub "Novi Beograd Ušće". Novinari su gađali na strelištu na kome trenira olimpijska vicešampionka iz Londona 2012. Ivana Maksimović. Uz Andreu Arsović, acistirali su im generalni sekretar SS Beograda Dragan Milisavljević, strelac "Novog Beograda Ušća" Dušica Antonijević i trener i strelac ovog kluba Stefan Višekruna, kao i takmičarka Zvezdare Aleksandra Ristović.

Sudijski tim, koji je deset minuta posle završetka napravio i bilten i podelio ga učesnicima (kao na velikim takmičenjima) činili su Dalibor Fatić generalni sekretar "Novog Beograda Ušća" i Mario Blažak trener Zemun Centra.
 
Datum: 04.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...