x

RSS podržava inicijativu legendarnog golmana Dragiće Đurić

RSS podržava inicijativu legendarnog golmana Dragiće Đurić

Rukometni savez Srbije ponosno podržava inicijativu Dragice Đurić da Stadion “Tašmajdan”, koji je u sklopu Sportsko-rekretaivnog centra “Tašmajdan”, ponese ime legendarnog rukometnog golmana, teniserke i teniskog trenera Jelene Genčić. Samo ime Jelene Genčić ima legendaran status u dva sporta, koji su tesno vezani za istoriju Stadiona “Tašmajdan”.


Inicijativa nekada najboljeg golamana sveta, Dragice Đurić, koja je u plodnoj, skoro tridesetogodišnjoj igračkoj karijeri osvojila najznačajnija klupska i reprezentativna priznanja i medalje (olimpijsko zlato 1984, svetsko srebro 1990, Kup šampiona 1991) pravi je način da se Beograd i Srbija oduže nosioci nacionalnog priznanja iz rukometa, bronzanoj svetskoj rukometašici Jeleni Genčić, teniskoj šampionki, koja je kao trener učestvovala u stvaranju najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.


- Osim što je bila prvi i najuticajniji trener i pedagog jednom od najboljih tenisera i sportista sveta Novaku Đokoviću, kao i u velikom broju drugih tenisera, Jelena Genčić je bila i vrsna rukometašica. Osvajač je broznane medalje na Svetskom rukometnom prvenstvu u Beogradu 1957. godine, zbog čega je bila nosilac nacionalnog priznanja. Finalna utakmica tog turnira održana je upravo na stadionu Tašmajdan - reči su selektora ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragice Đurić. - Jelena Genčić, kao osoba koja je svojim sportskim ugledom i uspesima zadužila srpski sport, zaslužuje da joj se njen rodni Beograd na ovaj simboličan način oduži.

Datum: 11.07.2016. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...