x

Bora Sibinkić v.d. selektora reprezentacije Srbije

Bora Sibinkić v.d. selektora reprezentacije Srbije
Bora Sibinkić, biši kajakški reprezentativac novi je vršilac dužnosti selektora kajakaške reprezentacije Srbije. Upravni Odbor Kajakaškog saveza Srbije imenovao je Boru Sibinkića za v.d. selektora kajakaške i kanu reprezentacije u sprintu.

Sibinkić je kajakom počeo da se bavi 1989. godine. Iza sebe ima dvadesetdvogišnju veoma uspešnu karijeru vrhunskog sprotiste. Višestruki je prvak države u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, kako u pojedinačnim tako i u grupnim posadama.

Na međunarodnom planu, za 16 godina aktivnog bavljenja vrhunski kajakom osvojio je četiri medalje. Postao je prvak Sveta u mađarskom Segedinu 2006. godine u disciplini k-4 200m. Uspeh je nastavio2007. godineu španskoj Pontevedri osvajanjem titule prvaka Evrope u istoj disciplini. Iste godine unemačkom Duisburgu u istoj disciplni na Prvenstvu sveta stigao je do srebra, što je ponovio i 2008. godine na Prvenstvu Evrope u italijanskom Milanu gde je osvojio srebrnu medalju u k-4 200m.

Posle završetka karijere aktivnog sportiste, 2010. godine izabran je za predsednika Kajak kanu kluba Vojvodina. U toku je njegov drugi mandat na čelu jednog od najboljih kajakaških klubova u Vojvodini kojeg je u materijalnom i organizacionm smislu, sa svojim saradnicima, doveo do jednog od najorganizvovanijih i u takmičarskom smislu, najboljih klubova u Srbiji. 
Potvrda za uspešan rad, stigla je 2014. godine, kada je KKK Vojvodina osvojila prvi put u istoriji, titulu seniorskog pravaka države.

„Velika mi je čast što je Upravni Odbor Kajakaškog saveza Srbije odlučio da meni poveri ulogu selektora kajakaške reprezentacije u sprintu. Moje imenovanje stiže samo mesec dana pred početak najvažnijeg takmičenja u karijeri svakog sportiste i svestan sam veličine zadatka. Naši najbolji kajakaši ulaze i završni period priprema i prema onome što su takmičari do sada radili sa svojim trenerima, siguran sam da će u ovom periodu koji je ostao do početka Olimpijskih igara nastaviti da rade jednako kvalitetno i da rezultat neće izostati“, naglasio je Sibinkić.

Sibinkić je nosilac nacionalnog sportskog priznanja, a među ostalim priznanjima izdvajaju se Spartakova nagrada i Oktobarska nagrada grada Novog Sada. Sibinkić je trenutno i predsednik Kajak kanu kluba Vojvodina, kao i predsednik Kajak kanu saveza Vojvodine. Osim toga, Sibinkić je i predsednika Sportskog saveza Vojvodine.

Datum: 10.07.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...