BetWinner

Marić i Grgić novi članovi visokih sudijskih komiteta ISSF

Ugledne srpske sudije Nikola Marić i Mitja Grgić postali su članovi vrlo važnih izvršnih tela Svetske streljačke federacije (ISSF). Na sastanku Administrativnog saveta, održanom uoči Kongresa ISSF u Moskvi, Marić je izabran za člana Sudijskog komiteta, a Grgić za člana Komiteta za discipline pištoljem.  


Do sada nijedan sudija iz Srbije nije bio uključen u rad ovako visokih komisija Svetske streljačke federacije.


Sudijski komitet se bavi pravilima streljaštva, analizira i prihvata predloge promena pravila takmičenja, iznosi ih pred Skupštinu ISSF, zatim organizuje kurseve za sudijske licence, predlaže žirije za velika takmičenja… Komitet za pištolj takođe ima vrlo važnu i odgovornu ulogu, jer je zadužen za tumačenje i primenu pravila za takmičenja ovim oružjem. Oba tela imaju po sedam članova.


– Nismo bili veliki optimisti prilikom kandidovanja za članove komiteta, ali, činjenica da smo izabrani mnogo govori o visokom ugledu srpskog streljaštva u svetu, za šta su izuzetno zaslužni rezultati naših sportista . Ukazana nam je velika čast, a pred nama je veliki posao, jer sledeće godine bi trebalo da dođe do novih izmena u pravilima streljaštva – kaže Marić.


Marić i Grgić su sudili na nekoliko evropskih prvenstava, svetskih prvenstava i kupova. Marić je, kao član žirija na Svetskom kupu u Minhenu 2012, bio prvi srpski arbitar koji je uključen u rad najvišeg sudijskog tela na takmičenju u organizaciji ISSF.


– Uspon sudijske organizacije u Srbiji je počeo 2005. kada je u Beogradu održano Prvenstvo Evrope – podseća Marić.– Tada smo dobili prve sudije sa međunarodnim licencama. U vreme SFRJ naša organizacija je imala sudije sa međunarodnim zvanjem, ali godinama, delom i zbog sankcija, svima su licence istekle. Postepeno smo napredovali, pa danas srpsko streljaštvo ima šestoricu sudija sa najvišom “A” licencom. Uz Mitju Grgića i mene to su Goran Maksimović, Nenad Petković, Petar Podraščić i Vitomir Homan. Zahvaljujući uspesima takmičara naš sport je konstantno u svetskom vrhu, odavno je vreme da srpsko streljaštvo bude zastupljeno u organima, poput komiteta čiji smo članovi postali Mitja i ja.


Sem Marića i Grgića Srbiju u ISSF predstavlja i Zorana Arunović, koja je pre dve godine glasovima strelaca izabrana u Sportsku komisiju Svetske streljačke federacije.

Datum: 04.07.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...