x

Golubinci se ponose novom kuglanom

Golubinci se ponose novom kuglanom

Golubinci, selo  na sedam kilometra od Stare Pazove, dobilo je, nedavno, novu kuglanu, koju su na svečan način, pre početka revijalnog meča Jadran Golubinci – „Srbija – kombinovani tim“  otvorili Radovan Šunjka, predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine i Mirko Peršić, predsednik Kuglaškog kluba Jadran iz Golubinaca.

- Čestitam svim ljubiteljima kuglanja u Golubicima i okolini na ovom divnom objektu, koji će, uveren sam, pomoći da se naš sport još više razvija – istakao je u pozdravnoj reči Radovan Šunjka, koji je u ime Kuglaškog Saveza Srbije i Kuglaškog saveza Vojvodine uručio domaćinima i kugle za pionire, kao i prigodne suvenire KSS.- Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije je službeno bio sprečen da vas pozdravi, pa vam, u njegovo i svoje ime, želim mnogo sportskih uspeha i da se ostvari san mnogih generacija kuglaša iz Golubinaca da vam klub, u dogledno vreme, zaigra u Super ligi Srbije.

Mirko Peršić, predsednik kluba Jadran iz Golubinaca je istakao da je ova sezona za pamćenje, jer je, uz novu kuglanu u Sportskom centru Golubinci, selo dobilo i vojvođanskog prvoligaša, pošto se Jadran osvajanjem prvog mesta u Drugoj vojvođanskoj ligi, plasirao u viši rang!

- Novu takmičarku sezonu dočekujemo sa velikim ambicijama, cilj je da osvojimo  prvo mesto u Prvoj vojvođanskoj ligi i plasirano se u Prvu ligu Srbije – Vojvodina koja je odskočna daska i za Super ligu Srbije. Imamo dobar tim koji se dokazao u drugoligaškim okršajima, nadam se da ćemo ciljeve ostvariti. Došao nam je Branislav Ćetojević iz rumskog Slovena. Dugujemo ogromnu zahvalnost Opštini Stara Pazova, posebno predsedniku  Đorđu Radinoviću i njegovom pomoćniku i poslaniku u Skupštini Vojvodine Goranu Saviću, na izuzetnoj odluci  u gradnji kuglane na kojoj će igrati i vojvođanski drugoligaš klub Golubinci, kao i superligaš ženska ekipa Slovena iz Rume. Već imamo najavu da će na treninge dolaziti i klubovi iz okoline, a jedno vreme, posle početka rada kuglane, drage gošće na treninzima bile su nam i prvotimke beogradskog Pobednika – naglasio je Mirko Peršić.

Kuglana je, inače, počela da radi u februaru ove godine. Zvanični rekordi su 621 čunj (Dragan Vukelić, mart 2016) i 3.375 čunja (Jadran, februar 2016).

U revijalnom meču, slavila je selekcija „Srbija — kombinovani tim“ sa 50 čunjeva razlike i 5,5:2,5 u igračkim poenima. Igrači utakmice, ujedno i najbolji u svojim ekipama,  bili su Miodrag Pavlović iz Jadrana i  Saša Juhas iz „Srbije – kombinovani tim“ sa po 593 čunja.  Oni su u direktnom duelu podelili poen jer je bilo i 2:2 u setovima,  stim što je Juhas imao „čišćenje“ 207 čunjeva. U ekipi gostiju igrao je Igor Kovačić, najbolji mladi kuglaš sveta, reprezentativac Srbije, najtrofejniji igrač Šampionat sveta u Novigradu u maju sa sedam medalja između ostalih sa svetskim zlatom za seniore u kombinaciji i dve seniorske bronze – sprint i pojedinačno. Osvojio je i četiri juniorske medalje – zlato u ekipi kao  i tri srebra – u tandemu sa Kličarićem sa svetskim rekordom, pojedinačno i za kombinaciju.

REVIJALNI MEČ: JADRAN GOLUBINCI – „SRBIJA – KOMBINOVANI TIM“ 3.250:2.290 (2,5:3,5). Rezultati igrača: Bogoljub Bežanović - Radovan Vlajkov 0:1 (544:575, 0:4), Miodrag Pavlović - Saša Juhas 0,5:0,5 (593:593, 2:2),  Branislav Živanović - Marko Antić 1:0 (404, igrala zamena Zdravko Peršić 116, ukupno 520:522, 2,5:1,5), Branislav Ćetojević - Stevan Vidojević 1:0 (560:510, 3:1), Predrag Opačić - Igor Kovačić 0:1 (263, igrala zamena Zoran Crnobarac 240, ukupno 503:564, 2:2), Dragan Opačić - Ženjko Miličević 1:0 (530:526, 2:2).

Datum: 11.07.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...