x

Mađioničari s rukometnom loptom

Mađioničari s rukometnom loptom

Završena je prva smena 2. međunarodnog rukometnog kampa Crvenka 2016, na zadovoljstvo svih učesnika - kampera i stručnog štaba. Tokom osam dana mališani su mnogo toga naučili, stekli neprocenjivo iskustvo i prijatelje, a završna žurka najbolji je pokazatelj da će stečena prijateljstva ostati do kraja života. Pali su i dogovori da je sledeći susret, ponovo na istom mestu - 3. međunarodnom kampu Crvenka 2017.


Da je međunarodni kamp Crvenka 2016, koji se organizuje drugi put zaredom pod palicom Igora Desnice, jedan od najprivlačnijih i najpopularnijih među mladim rukometašima potvrdila je i prva smena u kojoj svoje znanje nadograđivalo 119 dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 17 godina. Polaznici su u najslađe selo stigli iz svih krajeva Srbije (Bezdan, Crvenka, Ruski Krstur, Novi Sad, Ada, Lazareva, Lajkovac, Kruševac, Zaječar, Beograd, Prijepolje, Šabac i Sivac), Crne Gore (Cetinje, Nikšić, Danilovgrad, Podgorica, Ulcinj, Bar) i Austrije (Beč).


S obzirom na smeštajne kapacitete, deca su bila smeštena, pored crvenačkog hotela Biser na Panoniji, i u hotelu Rodić u Kuli. Rad se odvijao u sportskoj hali "Slobodan Čile Mišković" i sali OŠ "Vuk Stefanović Karadžić", kao i na otvorenom terenu Srednje stručne škole. Rad u kampu je bio koncipiran u tri dela - trenažno-edukativni, revijalni i izgradnja životnih veština.


Deca su prezadovoljna napustila kamp, ali kako stvari stoje i treneri su bili zadovoljni kako je sve proteklo.

- U potpunosti smo zadovoljni kako se odvija stručan rad u prvoj smeni, kao i vantrenažne aktivnosti. Svesni smo da nismo mađioničari i da je nemoguće da sve nauče za osam dana, ali je bitno da im ukažemo gde greše i kako da to isprave. Vidno je da to deca hoće i žele. Zadovoljni smo kako prihvataju nova znanja, a mislim da im najviše prijaju individualni treninzi - rekao je šef struke Zoran Lovre.


Njegov prvi saradnik Zoran Abramović smatra da je dolazak u kamp za mališane najlepši preiod, pošto prelazni period između dve sezone koriste da se individualno nadograde.

- Klubovi nemaju uslove da veliku pažnju posvete individualnom radu, pa ovakvi kampovi dobijaju više na značaju. Deca se tako susreću sa različitim stilovima rada i poimanja rukometa. Smatram da bismo mogli sledeće godine da prva tri dana na primer kamperi rade samo na svojim pozicijama, a posle da se spoje i da se potom radi u grupnim i timskim treninzima. U razgovoru s decom videli smo da vape za individualnim radom - naglasio je Abramović


Pored treninga kamperi su imali i mnoge radionice i predavanja o ishrani, higijeni, zaštiti životne sredine, takmičenje u karaokama, odlazak na bazen. Za rad na psihološkim radionicama bila je zadužena Jovana Trbojević. Bila je to prilika da kamperi saznaju koja je uloga sportskog psihologa u njihovim karijerama, kao i kako on može da im pomogne da budu bolji sportisti. Tema je bila "Kako blokirati negativne misli na terenu, a ne sebe?".

Datum: 21.07.2016. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...