x

Održani prijemi za softbol reprezentaciju Srbije pred put na SP

Održani prijemi za softbol reprezentaciju Srbije pred put na SP

Puno je aktivnosti u Softbol savezu Srbije, ovih dana. Seniorska reprezentacija Srbije u utorak putuje u Kanadu, gde će u gradu Suri, pored Vankuvera, učestvovati na Svetskom seniorskom prvenstvu. Povodom toga za softbol reprezentaciju održana su dva prijema. Potpredsednik Narodne skupštine profesor dr Vladimir Marinković razgovarao je u Domu Narodne skupštine, sa predstavnicima ženske reprezentacije u softbolu. Poželevši dobrodošlicu srpskim sportistima, Marinković je izrazio zadovoljstvo što, u ime Narodne skupštine, ima priliku da im poželi puno uspeha pred put na Svetsko prvenstvo.


- Čast mi je što imam priliku da vas pozdravim, da vam poželim dobru igru i dobar rezultat, kao i da vam kažem da je vaš uspeh ujedno i uspeh države, jer osim što predstavljate sebe i sport kojim se bavite, predstavljate i boje naše zemlje, a uveren sam da ćete ih na najbolji mogući način braniti u Kanadi. Proučio sam vaš sport i mogu da kažem da je vrlo lep i zanimljiv - deo je izlaganja Marinkovića, koji je od predsednika Softbol saveza Srbije, Slobodana Đurića, dobio par suvenira, koje će naše reprezentativke deliti rivalkama u Kanadi.


Posle prijema u Skupštini, Srpkinje su posetile Sportski savez Srbije. Ugostili su ih savetnih predsednika dr Dane Korica, profesor Nenad Đurđević i pravnik Slaven Radonić.


- Sport je nešto najlepše, što čovek sebi može priuštiti. Softbol je vrlo neobičan sport i puno puta sam ga gledao uživo u Srbiji. Bio sam in a Balkanijadi u Beogradu. Čestitam čelnim ljudima Softbol saveza Srbije, koji se svakodnevno bore, da bi vama bilo bolje. I da bi mogli da nastupate na velikim međunarodnim takmičenjima. Uz igru na turnirima, imate i priliku da vidite gradove Evrope i sveta, koji mnogi ne vide nikada. Želim vam puno uspeha - istakao je Dane Korica.


Srpkinje će na smotri najboljih država sveta, nastupiti sa dve nove garniture dresova, na kojima dominira dvoglavi orao a na rukavima četiri slova s, uz logo MOS i SSS. Dresovi će sigurno izazvati oduševljenje među dijasporom, koja je već najavila podršku na utakmicama.


Datum: 11.07.2016. Autor:

PROČITAJTE JOŠ...