x

Šest finala prvog dana za srpske kajakaše na EP

Šest finala prvog dana za srpske kajakaše na EP
Mesto u finalu prvenstva Evrope izborile su Nikolina i Olivera Moldovan u dvosedu na 500 metara, u disciplini u kojoj su na Svetskom kupu u Račicama osvojile bronzanu medalju.

"Ovo je na ovom takmičenju prva Nikolinina i moja trka i nama je ta prva trka uvek problematična. Međutim, samim tim što smo bile prve i ušle u direktno u finale naravno da smo zadovoljne. Nadam se da će se sve tako odvijati i u finalu", rekla je posle trke kroz smeh Olivera Moldovan.

"Dosta smo radile na izdržljivosti što se vidi i po rezultatima od Svetskog kupa u Duisburgu, preko Račica do sada. Svi smo se dobro pripremili, međutim, istovremeno je svima nama u podsvesti i činjenica da nas najvažnije ove sezone očekuje tek u avgustu na Olimpijskim igrama u Riju. Nama je početak sezone uvek kritičan, ali s obzirom da smo krenuli sa medaljama, nadam se da ćemo tako i završiti sezonu", optimista je Olivera.

Mesto u finalu izborio je i srpski dvosed na 1000 metara u sastavu Milenko Zorić i Marko Tomićević.

"Imali smo jaku grupu ali smo morali da pobedimo da ne bismo trošili snagu zbog takmičenja u četverosedu. Poveli smo na samom startu, smireno smo veslali i čuvali tu prednost sve vreme. U finišu smo podigli broj zaveslaja i to nas je dovelo do prve pozicije. Konkurencija je ovde jaka, ali smo mi favoriti tako da očekujemo da ćemo se boriti za medalju", naglasio je Milenko Zorić.

Osim finala u dvosedu, Zorić i Tomićević izborili su i finale u četverosedu na 1000 metara zajedno sa Dejanom Pajićem i Vladimirom Torubarovim.

"Danas nam je bila tek treća trka u ovoj posadi. Nije baš najbolje išlo ali smo i pored toga uspeli da de plasiramo direktno u finale kao trećeplasirani u kvalifikacijama. Ostaje nam do nedelje da se još malo uveslamo i mislim da možemo čak i da se umešamo u borbu za medalje", iskren je bio Zorić.


Finalne trke izborile su i Milica Starović u jednosedu na 500 metara, kao i Kristina Bedeč u jednosedu na 1000 metara. Simo Boltić takmičenje nastaviti u B finalu jednoseda na 500 metara. 

Dejan Pajić takmičenje u jednosedu na 1000 metara završio je u kvaflikacijama, dok je Strahinja Mladežić na istoj deonici u jednokleku takmičenje završio u polufinalu. U jednokleku na 500 metara Strahinja je izborio finale.

Mesto u polufinalu izborio je i parakajakaš Vuk Radovanović u kategoriji KL2.

Drugog dana Šampionata Evrope u poslepodnevnom programu u kvalifikacijama ce se naći sprinteri. Srbiju predstavljaju tri posade: u jednosedima na 200 metara Nikolina Molddovan i Marko Dragosavljević, dok se u dvosedu na najkraćoj deonici takmiče Nebojša Grujić i Marko Novaković.

Raspored trka srpskih takmičara u subotu.
Prepodnevni program:

09:30 KL2 K1-200 Vuk Radovanović

11:05 K1W-1000 Kristina Bedeč
11:40 K2W-1000 Milica Starovič, Dalma Ružičić-Benedek
12:38 K2M-1000 Marko Tomićević, Milenko Zorić

Poslepodnevni program
14:05 K1W-200 Nikolina Moldovan
14:25 K1M-200 Marko Dragosavljević
15:15 K2M-200 Nebojša Grujić, Marko Novaković

Datum: 25.06.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...