Šest finala prvog dana za srpske kajakaše na EP

Mesto u finalu prvenstva Evrope izborile su Nikolina i Olivera Moldovan u dvosedu na 500 metara, u disciplini u kojoj su na Svetskom kupu u Račicama osvojile bronzanu medalju.

"Ovo je na ovom takmičenju prva Nikolinina i moja trka i nama je ta prva trka uvek problematična. Međutim, samim tim što smo bile prve i ušle u direktno u finale naravno da smo zadovoljne. Nadam se da će se sve tako odvijati i u finalu", rekla je posle trke kroz smeh Olivera Moldovan.

"Dosta smo radile na izdržljivosti što se vidi i po rezultatima od Svetskog kupa u Duisburgu, preko Račica do sada. Svi smo se dobro pripremili, međutim, istovremeno je svima nama u podsvesti i činjenica da nas najvažnije ove sezone očekuje tek u avgustu na Olimpijskim igrama u Riju. Nama je početak sezone uvek kritičan, ali s obzirom da smo krenuli sa medaljama, nadam se da ćemo tako i završiti sezonu", optimista je Olivera.

Mesto u finalu izborio je i srpski dvosed na 1000 metara u sastavu Milenko Zorić i Marko Tomićević.

"Imali smo jaku grupu ali smo morali da pobedimo da ne bismo trošili snagu zbog takmičenja u četverosedu. Poveli smo na samom startu, smireno smo veslali i čuvali tu prednost sve vreme. U finišu smo podigli broj zaveslaja i to nas je dovelo do prve pozicije. Konkurencija je ovde jaka, ali smo mi favoriti tako da očekujemo da ćemo se boriti za medalju", naglasio je Milenko Zorić.

Osim finala u dvosedu, Zorić i Tomićević izborili su i finale u četverosedu na 1000 metara zajedno sa Dejanom Pajićem i Vladimirom Torubarovim.

"Danas nam je bila tek treća trka u ovoj posadi. Nije baš najbolje išlo ali smo i pored toga uspeli da de plasiramo direktno u finale kao trećeplasirani u kvalifikacijama. Ostaje nam do nedelje da se još malo uveslamo i mislim da možemo čak i da se umešamo u borbu za medalje", iskren je bio Zorić.


Finalne trke izborile su i Milica Starović u jednosedu na 500 metara, kao i Kristina Bedeč u jednosedu na 1000 metara. Simo Boltić takmičenje nastaviti u B finalu jednoseda na 500 metara. 

Dejan Pajić takmičenje u jednosedu na 1000 metara završio je u kvaflikacijama, dok je Strahinja Mladežić na istoj deonici u jednokleku takmičenje završio u polufinalu. U jednokleku na 500 metara Strahinja je izborio finale.

Mesto u polufinalu izborio je i parakajakaš Vuk Radovanović u kategoriji KL2.

Drugog dana Šampionata Evrope u poslepodnevnom programu u kvalifikacijama ce se naći sprinteri. Srbiju predstavljaju tri posade: u jednosedima na 200 metara Nikolina Molddovan i Marko Dragosavljević, dok se u dvosedu na najkraćoj deonici takmiče Nebojša Grujić i Marko Novaković.

Raspored trka srpskih takmičara u subotu.
Prepodnevni program:

09:30 KL2 K1-200 Vuk Radovanović

11:05 K1W-1000 Kristina Bedeč
11:40 K2W-1000 Milica Starovič, Dalma Ružičić-Benedek
12:38 K2M-1000 Marko Tomićević, Milenko Zorić

Poslepodnevni program
14:05 K1W-200 Nikolina Moldovan
14:25 K1M-200 Marko Dragosavljević
15:15 K2M-200 Nebojša Grujić, Marko Novaković

Datum: 25.06.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...