x

4. Rukometna akademija Andree Lekić

4. Rukometna akademija Andree Lekić

Internacionalna Rukometna akademija "Andrea Lekić" održaće se od 19. do 25. juna u Rumi. Na četvrtoj Akademiji, ove godine učestvovaće više od 100 devojčica i dečaka, budućih rukometašica i  rukometaša koji će od proverenog tima, na čelu sa našom rukometašicom Andreom Lekić usavršiti svoje sportske veštine.


Andrea je okupila decu iz 10 zemalja sveta, koji će sa stručnim štabom tokom sedam dana trajanja Akademije usavršiti i naučiti neke nove veštine ovog sporta i razviti pravilan pristup sportu i treninzima. Iako je broj prijava bio znatno veći, zbog kapaciteta i što boljeg individualnog i grupnog rada sa decom, ove godine Akademija će imati 100 polaznika. Sa polaznicima će raditi rukometni treneri, treneri golmana, kondicioni treneri, sportski psiholog, nutricionista, a kao i prethodnih godina sa decom će biti i naše rukometašice Katarina Tomašević i Sanja Damnjanović, koje su zauzele pozicije demonstratora na treninzima


„Osećam se jako privilegovanom što već četvrtu godinu imam priliku da radim sa talentovanom i vrednom decom. Zaista je čast što su nam ukazali poverenje i izabrali da sa nama na Akademiji provedu sedam dana fokusirani na sport i rukomet. Svake godine, pre početka, imam neku pozitivnu tremu, ali znam da smo na pravom putu, sa proverenim timom, i decom koja zaista žele da nauče i usavrše svoje znanje. Jedva čekam početak i radujem se okupljanju“, istakla je Andrea Lekić, pokretač Rukometne akademije.


Rukometna akademija „Andrea Lekić“ ima za cilj da podigne svest kod mladih o važnosti bavljena sportom, pravilnom vežbom, treninzima, a sa energijom koju Andrea i ceo stručni tim prilažu učesnicima, govori i broj onih koji će pohađati ovogodinju Rukometnu akademiju.  U prilog tome govori i podatak da neka deca nisu propustila ni jednu Akademiju od starta (2013.), što samo daje vetar u leđa ovom projektu.


„Sećam se momenta kada sam prelomila da ću organizovati Rukometnu akademiju. Nije bilo lako preuzeti odgovornost, ali posle prve godine znala sam da mi je to bila jedna od najvažnijih i najboljih odluka u životu. Smatrala sam i smatram da ličnim primerom uz stručni rad mogu na pravi način popularizovati sport koji predstavljam i usmeriti mlade na pravi put”, rekla je Lekićeva.


Te 2013. godine pored toga što je pokrenula svoju Rukometnu akademiju, osvojila je i Ligu šampiona sa mađarskim Đerom, a sa reprezentacijom Srbije srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Najveće individualno priznanje dobila je od Međunarodne rukometne federacije koja ju je proglasila za najbolju rukometašicu sveta za 2013. godinu. Dobitnica je najvećeg društveno-sportskog priznanja u Srbiji koje se dobija samo jendom u životu – Majske nagrade. Sa RK Vardar iz Makedonije ove godine osvojila je duplu krunu i treće mesto na Final4 u Budimpešti. Sa njima ima potpisan ugovor do leta 2017. godine.


Više informacija na: www.lekicacademy.com

Datum: 03.06.2016. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...