BetWinner

Juniori u borbi za evropska odličja u vetrovitom Talinu

Nade srpskog streljaštva nalaze se pred najvećem ispitom ovog leta. U Talinu, glavnom gradu Estonije, sutra startuju na Evropskom juniorskom prvenstvu malokalibarskim oružjem.


Srbiju predstavljaju dve ekipe puškom. U ženskoj su Milica Babić, Sanja Vukašinović i Nevena Armuš, a u muškoj Stevan Jovanović, Lazar Kovačević i Miloš Ivanović. Uz mlade strelce je  sportski direktor SSS Srećko Pejović.


Pejović ističe da je konkurencija žestoka, ali i da poslednji rezultati i forma naše strelce  svrstavaju u krug kandidata za visoke plasmane.


Muška juniorska reprezentacija je u Talin otišla kao prvak Evrope u trostavu sa prošlogodišnjeg EŠ u Mariboru. Ženska selekcija je na istom takmičenju u istoj disciplini osvojila srebro.


– U muškoj ekipi imamo jednu promenu u odnosu na Maribor. U timu nije Jovan Čičevski, koji je prerastao juniorski uzrast, a njegovo mesto zauzeo je Miloš Ivanović. U ženskoj konkurenciji opredelili smo se za prošlogodišnji sastav, a raduje što imamo sve više strelaca kandidata za reprezentaciju – kaže Pejović.


Naši mladi strelci su u proteklih mesec dana nizali dobre rezultate. Babićeva, Vukašinovićeva  Armušova su na seniorskom mitingu u Plzenu početkom maja oborile seniorski ekipni državni rekord u trostavu (1.739). Babićeva je kasnije, na juniorskom takmičenju u Plzenu postigla omladinski državni rekord finala u trostavu (459,4). Jovanović je na finalu Kupa Srbije oborio nacionalni juniorski rekord finala u gađanju iz trostava (459,0).


Teško je očekivati da će u Talinu padati novi rekordi, jer vremenske prilike nisu saveznik strelaca. Uslovi su, zbog jakog vetra, koji neprestano duva, vrlo teški. Prilično je hladno, a sve dodatno otežava improvizovan objekat.


– Strelište se nalazi ispod nastrešnice, koja je prekrivena šatorskim krilom i nije zatvorena, pa svima zato duva velika promaja – prenosi Pejović.


Zbog vremenskih uslova mnogo toga se menja u treningu i gađanju.


– Reprezentativce sam upozorio da ne kalkulišu sa njihovim uobičajenim rezultatima i načinom gađanja po uslovima koje su ove godine imali na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ako vremenske prilike ostanu ovakve, a prognoze kažu da hoće, rezultati će biti znatno niži od njihovih mogućnosti. U finale će se ulaziti jako teško, ali sa nižim rezultatima. Taktika se menja za ovu priliku. Borbenost i strpljenje su prioritet, pa ćemo videti ko će bolje izdržati. U svakom slučaju uslovi su za sve isti.


U sredu će se devojke takmičiti MK puškom iz ležećeg stava. Juniori će se u ovoj disciplini takmičiti u četvrtak. Najveće nade srpski strelci polažu u trostav, koji je za obe konkurencije na programu u subotu.


Prvenstvo je, uz prisustvo zvanica iz sportskog i političkog života Talina i Estonije, zvanično otvorio Vladimir Lisin, predsednik Evropske streljačke federacije. Zastavu Srbije je na ceremoniji, održanoj u staroj kuli u Talinu, nosila Milica Babić.

Datum: 15.06.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...