x

Istorijski Serbian U17 i Youth International Novi Sad 2016

Istorijski Serbian U17 i Youth International Novi Sad 2016

Sve je spremno za novi badminton spektakl, najveći u našoj zemlji u istoriji ovog sporta. Od 16. do 19. juna 2016. Novi Sad i Srbija biće domaćini velikih međunarodnih turnira koji će okupiti preko 400 takmičara i zvaničnih predstavnika badminton saveza iz čak 17 zemalja sa evropskog i azijskog kontinenta. Pod svodovima Sportskog centra “Slana bara” svoje badminton umeće demonstriraće badmintonci i badmintonke uzrasta do 9, 11, 13, 15 i 17 godina iz Poljske, Rusije, Makedonije, Češke, Slovenije, Kipra, Slovačke, Rumunije, Mađarske, Grčke, Pakistana, Hrvatske, Bugarske, Gruzije, Moldavije, Austrije i Srbije na Serbian Youth International Novi Sad 2016 i Serbian U17 International. Tako će četvrti po redu Serbian U17 & Youth International, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije, a koji za takmičare uzrasta do 17 godina ima status zvaničnog Evropskog kupa, u organizaciji Badminton saveza Srbije, Badminton saveza Vojvodine i Badminton kluba Novi Sad, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije i Muzeja grada Novog Sada, oboriti sve rekorde po broju učesnika.


“Okupljanjem čak 17 država sa preko 400 takmičara i zvaničnih predstavnika velikog broja nacionalnih badminton saveza sa evropskog i azijskog kontinenta, tradicionalno međunarodno takmičenje Serbian U17 & Youth International svrstano je u red najmasovnijih i najkvalitetnijih internacionalnih turnira za mlađe uzrasne kategorije, koji se organizuju na evropskom kontinentu. Zvanično priznanje izuzetno dobroj organizaciji međunarodnih manifestacija kao i saveza u celini stiglo je iz sedišta kontinentalne konfederacije dobijanjem statusa Evropskog kupa za igrače uzrasta do 17 godina kada je u pitanju Serbian U17 International. To praktično znači da je ovo prvi srpski internacional koji se boduje za  evropske rang liste i nalazi se u zvaničnom krugu takmičenja za uzrast do 17 godina. Biće nam čast da ugostimo brojne goste iz inostranstva i da im omogućimo lep i prijatan boravak u Novom Sadu. Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Gradskoj upravi Novog Sada, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Turističkoj organizaciji Srbije, Turističkoj organizaciji i Muzeju grada Novog Sada, kompanijama “Tin šped”, “Arriva”, “Yonex”, “Zlatiborac” i “Naša Koka Plus”, u Sportskom centru "Slana Bara" na Klisi, u vrhunskim sportskim uslovima uvereni smo da će mladi takmičari, među kojima se nalaze i osvajači medalja na kontinentalnim šampionatima, igrati mečeve za pamćenje i ponovo prikazati ovaj divan olimpijski sport u najlepšem svetlu. Takođe, srpski takmičari su spremni da, u izuzetno jakoj konkurenciji, ostvare nove zapažene međunarodne rezultate. ”, kazao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.


Takmičenja, koja će okupiti neke od najboljih evropskih mladih igrača, startuju u četvrtak od 10 časova mečevima po grupama na turniru Serbian Youth International Novi Sad 2016. Dan kasnije startuju i okršaji Serbian U17 International, a istog dana od 17 časova biće Svečano otvaranje. Finala će se igrati u nedelju od 13 časova. Dva sata kasnije je Svečana ceremonija zatvaranja i dodela priznanja. U mlađim uzrasnim kategorijama, igrači do 9, 11, 13 i 15 godina takmičiće se u pojedinačnim i parskim konkurencijama, dok će se turnir Serbian U17 International igrati u svih pet kategorija uključujući mešovite parove. Organizaciju ovih izuzetno značajnih internacionalnih takmičenja podržali su Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Univerzitetski sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, kompanije “Tin šped“, “Zlatiborac“, “Yonex“, “Arriva” i “Naša Koka Plus“.


Sve informacije o turniru mogu se naći na internet portalu www.serbianyouthinternational.com kao i zvaničnoj facebook stranici www.facebook.com/serbianyouthinternational.

Datum: 16.06.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...