x

Ilić: Nema predaje u Vespremu

Rukometna reprezentacija Srbije putuje na drugi meč plej-ofa za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine sa golom minusa posle poraza od Mađarske u Kraljevu - 25:26 (8:13). Svesni su srpski rukometaši težine zadatka protiv Mađara u paklu „Vesprem arene“, koji ih očekuje u sredu u 20 časova (sudije Guško i Repkin iz Belorusije). Posebno, što „Vesprem arena“ (5.096 gledalaca) slovi već godinamaza jedan od najtežih terena za gostovanje u svetu rukometa.

Levo krilo našeg nacionalnog tima i francuskog Tuluza, Nemanja Ilić (26), jedan od najboljih aktera prvog meča u našem nacionalnom timu (4 gola), koji je u dresu sa državnim grbom odigrao 47 mečeva i postigao 83 gola, poručuje da nema isticanja bele zastave.

- Ne znam šta nam se desilo na početku. Panično smo krenuli, gubili lopte i bili u grču. Ohladili smo glave u nastavku i tada je sve došlo na svoje. Ispustili smo priliku da pobedimo, ali smo pokazali delić onoga kako bi trebali da odigramo u revanšu. Idemo u Vesprem hladne glave i mirni - kaže Ilić.

Početak oba poluvremena bio je za zaborav.

- Kako je bilo početkom drugog poluvremena, zaključak je pozitivan. Moramo da izvučemo pouke iz svega ovoga. Da nismo imali dva loša starta poluvremena, drugu bi priču pričali. Nije problem ni u poštovanju onoga što selektor kaže, već u nekom grču koji nema objašnjenje.

Vesprem Arena je pravi rukometni „pakao“...

- Toga smo sve svesni. Znamo kako je teško igrati tamo i kakvu atmosferu prave navijači. Probaćemo da sav taj pritisak pretvorimo u našu prednost. Drugu soluciju nemamo. Idemo iz početka. Prvo poluvreme je završeno u Kraljevu. Čeka nas nastavak - jasan je Ilić.


Datum: 13.06.2016. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...