x

Kapitenu za rođendan - prolaz na Svetsko prvenstvo

Kapitenu za rođendan - prolaz na Svetsko prvenstvo

Revaš meč plej-ofa za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine Mađarska - Srbija na programu je u sredu, 15. juna u 20 časova u Vespremu. Prvi duel u Kraljevu Mađari su rešili u svoju korist - 26:25. Reprezentaciji Srbije za plasman na svetsku smotru rukometa u januaru u Francuskoj neophodan je trijumf od dva gola razlike, ukoliko na meču bude postignuto manje golova nego u Kraljevu. U suprotnom, ako strelci budu raspoloženiji, dovoljan je trijumf golom razlike. U slučaju identičnog rezultata kao u prvom meču plej-ofa, pobede Srbije 26:25, u Vespremu bi se izvodili sedmerci.

Meč u „Vesprem areni“(5.096 gledalaca), počinje u sredu u 20 časova, a sudije su Guško i Repkin iz Belorusije.

Srpski reprezentativci imaju motiv više za dokazivanje u Vespremu. Pobeda i plasman na SP u Francuskoj bili bi pravi poklon za kapitena Žarka Šešuma, koji dan posle revanša slavi jubilarac, 30. rođendan. Ipak, težak zadatak čeka izabranike Dejana Perića u Mađarskoj. Svi u srpskom stručnom štabu i među igračima su svesni teške situacije, jer „Vesprem arena“ je pravi rukometni „pakao“ za gostujuće timove i reprezentacije.

Selektor Dejan Perić pred revanš kaže:

- Mađari imaju prednost iz prvog meča i svesni smo atmosfere kakva će da nas dočeka u Vespremu. Neće biti lako, ali baš ta atmosfera mora da bude motiv, kako Mađarima, tako i nama. Da bi se plej-of prošao, jedna ekipa mora da bude bolja u dve utakmice, a svaki meč je nova priča. Spremni smo da ostvarimo pozitivan rezultat za rukometnu Srbiju.

Kapiten reprezentacije i srednji bek Gepingena Žarko Šešum (29), 131 meč, 351 gol, dan posle revaša slavi jubilarni, 30. rođendan.

- Verujem da će veći pritisak da bude na Mađarima, a svi su primetili da baš i nisu dobri pod pritiskom. Tada prave greške u serijama. Imaće pravi domaći teren, ali mislim da smo ekipa koja ima karakter i ume da se bori do kraja.

Levi bek nacionalnog tima i Fuše Berlina, Petar Nenadić (29), 72 meča, 201 gol, bio je najefikasniji u prvom meču sa 10 pogodaka, ali i on očekuje rani poklon, jer takođe slavi 30. rođendan krajem meseca.

- Svesni smo kolike su nam šanse za prolaz. Znamo i ko sudi... Nekada ni jače reprezentacije nisu prolazile, tako da ništa ne bi trebalo da se posmatra kao smak sveta. Ovo je naša realnost i borićemo se u Vespremu svim snagama, pa šta bude. Znamo samo da naša igra zavisi od nas, ali smo svesni šta nas sve čeka na terenu.

Desno krilo turskog Bešiktaša i reprezentacije Darko Đukić (21), 26 mečeva, 77 golova očekuje motovisanu igru našeg nacionalnog tima.

- Verujem da će nam odgovarati da igramo pred prepunom dvorano, iako navijaju protiv nas. To može samo da nam bude motiv više da zaigramo kako bi i trebalo.



U sredu su na programu je većina revaš mečeva plej-ofa:

MAĐARSKA - SRBIJA (20 časova) - prvi meč 26:25

BIH - ŠVEDSKA (20.15) - 19:27

HOLANDIJA - POLjSKA (19.30) - 21:27

CRNA GORA - RUSIJA (18) - 22:29

MAKEDONIJA - ČEŠKA (20) - 22:28

NORVEŠKA - SLOVENIJA (19) - 18:24

LETONIJA - BELORUSIJA (19.35) - 24:26

AUSTRIJA - DANSKA (20.25) - 27:35.

U četvrtak je na programu samo jedan meč:

PORTUGAL - ISLAND (22) - 23:26.


Datum: 15.06.2016. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...