x

Srbija iz Kraljeva vidi Francusku

Srbija iz Kraljeva vidi Francusku

Seniorska reprezentacija Srbije sanja svetske rukometne snove. Prvi meč plej-ofa za SP u Francuskoj 2017. sa Mađarskom je pred vratima. Petak, 10. jun samo što nije svanuo, a reprezentativci vredno rade u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji da sve što se dogovore sa selektorom Dejanom Perićem i stručnim štabom i pretvore u delo.


Nekada najbolji golman planete, sada prvi strateg našeg nacionalnog tima je zadovoljan kako teku pripreme.

- Radi se po planu i svaki trenutak se koristi kako bi smo protivnika upoznali što bolje i da, konkretne stvari, postavimo u svim elementima igre. Želimo da, kada počne duel, pariramo na pravi način Mađarima i utičemo našim taktičkim zamislima na njih,  da jednostavno nametnemo svoju igru. Postoji veliki motiv kod svih nas i želja da ovu akciju završimo na najbolji mogući način, a to je jednostavno produkt i radne atmosfere i našeg tima koji ima veliku želju da ispuni zacrtane zadatke - kaže Dejan Perić.


Srbija, uz Nemačku, je na poslednjem šampionatu demonstrirala modernu i dopadljivu igru, međutim, rezultat ove dve selekcije bio je dijametralno suprotian. U oba slučaja za po gol...


- Mi u reprezentaciji Srbije imamo ekipu koja je motorički i trkački odabrana da igra takav rukomet. I dokazala je da može da igra tako. Sve ono što pravila igre i rukomet kao sport dozvoljavaju trebalo bi da se iskoristi. Nije ništa novo, ako se iz dobre odbrane daju gpolovi, ako iz tog sistema proisteknu laki golovi iz polukontre i kontre. Zato nastavljamo tamo gde smo stali, na onome što smo i do sada potencirali i naravno da ubaciujemo i nove stvari. Igrači dobro prihvataju sve, jer je i prilagođeno njihovim kvaliteteima. Zato ćemo se i sada truditi da protivnik što više da trči za nama i da u što kraćem periodu ugrožavvamao protivničku odbranu i gol.


Mađarska i Srbija se poznaju „u prste“. Nema tajni ni među igračima ni stručnim štabovima.

- Radis e o ekipi koja je sastavljdena od igrača iz dva mađarska kluba. Vode ih španski treneri, pa i reprezentaciju vodi španski stručnjak. Sve što krasi ta dva kluba, uz igru koja je dominantna, krasiće i reprezentaciju Mađarske, jer je kratkak vremenski rok za pripreme. Insistiraće na igri sa dva pivotmena i ostavljanju prostora dominantim igračima za pravljenje viška, kako bi se naši igrači dovodili u tešku situaciju u odbrani. Tu su i određeni detalji u kojima će naš protivnik pokušati da nas iznenadi potencirajući određene slabosti koje smo pokazali. Pokušaće da nas rani i poremeti kad i gde je to moguće. Ali, verujem da ćemo sve to da predupredimo - zaključuje Perić.


Prodaja karata

Karte za utakmicu Srbija - Mađarska, koja se igra u Kraljevu u petak, 10. juna u 18.00 časova u Novoj hali sportova mogu da se kupe po ceni od 300 dinara u  Turističkoj organizaciji Kraljeva, Hhotelu „Turist", a na dan utakmice na blagajni Nove hale sportova.


PODRŽITE ORLOVE NA PUTU ZA SP FRANCUSKA 2017

Datum: 09.06.2016. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...