Mađari zasluženo idu u Francusku

Muška seniorska reprezentacija Srbije propustiće naredno Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Posle tri vezana interkontinentalna takmičenja u Hrvatskoj, Švedskoj i Španiji u periodu od 2009. do 2013. godine, posle Katara, najboljih srpskih rukometaša neće biti ni u zemlji galskih petlova. Da su Mađari bili kvalitetniji, posle dvomeča, priznao je i selektor Dejan Perić.

Prvi utisak je da je šansa za plasman na SP 2017 propuštena još u Kraljevu?

- Mogli smo na revanš u Vesprem da dođemo i sa mnogo gorim rezultatom nego što je to bio minus od gola. Smatram da smo u Kraljevu uspeli da se vratimo iz jako loše situacije, što je gledajući ime rivala, mogao da bude impuls za narednu utakmicu. Šta bi bilo da smo vodili osam golova, a onda oni izjednačili? Pitanje je kako bi se onda spremali za ovaj drugi meč. U pripremi smo znali da će u određenom delu igre doći naša šansa. Koliko god Mađari vodili, tih šest-sedam golova, uspeli smo da sredinom drugog poluvremena gotovo anuliramo prednost.

Kao i u prvom meču, takvog rukometa smo videli samo u nekih 15 minuta?

- Šansu smo prokockali tehničkim greškama i ishitrenim šutevima . Mađari su bili konkretniji. Bili smo nervozni u napadu. Kada nam nije prolazio prvi talas, igrali smo dosta indvidualno, a tako je teško nadigrati ovakvu mađarsku odbranu. Odbrana je u određenim fazama bila dobra zajedno sa golmanom. Pravili su nam probleme kada su im krila išla na drugog pivotmena. Ta igra dva na dva sa korpulentnijim rivalom je pravila problem. Pokušavali smo da rešavamo na različite načine, ali nam nije polazilo za rukom protiv pivota i njihovog srednjeg beka. Naši igrači su inferiorni što se tiče korpulencije. Nismo rešavali onako kako smo trebali.

Start je bio sličan onom iz prvog meča?

- Nije mi se svideo sam početak u odbrani. Mi smo trebali da stavimo do znanja, pre svega igrom u odbrani, da smo u Vesprem došli da pobedimo. Da iz nje tražimo šansu...

Kako zvuči podatak da su mađarski golmani u dva meča imali čak 16 odbrana više od srpskih?

- Bili su uspešniji. Srbija je na jednom velikom iskušenju i utakmici dobila jednog golmana, Tibora Ivaniševića, što je jako pozitivno za budućnost. Isto tako, Arsić i Marjanac su želeli najbolje. U ovom trenutku to je bio njihov maksimum. Maksimum jednog golmana zavisi od mnogo stvari. Taj podatak je u brojevima veliki, ali teško je upoređivati imena Miklera i Fazekaša sa jedne strane, i naših golmana, koji po iskustvu i rejtingu nisu na takvom nivou. Opet kažem, mi smo dobili jednog golmana večeras koji će dati puno toga našem rukometu u budućnosti, u deficitu u kakvom smo. Oprostio se Stanić, Ivezić i Kocić su bili povređeni, dok se Gajić nije odazvao na ovo okupljanje. Nisu to opravdanja, to je realnost.

U aktuelnom trenutku u kome se nalazi srpski rukomet, uspeh reprezentacije je bio tračak nade da bi moglo da bude bolje. Srbije neće biti u Riju, ni na drugom Svetskom prvenstvu u nizu. Šta dalje, kako dalje?

- Treba uzeti malo vremena i prespavati ovu noć. Analizirati kako svi funkcionišemo na svim nivoima, kakva su nam opredeljenja i ciljne grupe. Moja ciljna grupa je rukomet. Nije mi ciljna grupa pozicioniranje ili smenjivanje ljudi iz Saveza da bi meni bilo bolje. Predstavljam ceo Savez zajedno sa upravnim odborom, a ne kancelariju bez UO ili UO bez kancelarije RSS. Zvanično sam izabran za ovo što radim i odgovaram za to. Žao mi je što se nismo kvalifikovali. O puno stvari možemo da razgovaramo. Svima nama bi zajednički cilj trebao da bude odlazak na velika takmičenja. Trebali bi svi tako da se ponašamo i funkcionišemo - zaključio je Perić.


Datum: 17.06.2016. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...