Više od 700 žena trčalo prvu Adidas žensku trku

Autor fotografije: Branimir Milovanović
 
 

Donjim gradom Kalemegdanske tvrđave danas je trčalo više od 700 dama koje su učestvovale u prvoj adidas Ženskoj trci, a najbrža među njima nakon 5km bila je Katarina Pohlod koja je osvojila adidas trkačke patike za neke nove izazove. Organizovana specijalno samo za žene pod sloganom #WHYIRUNBelgrade, trka je okupila žensku trkačku zajednicu i omogućila im da kažu šta ih motiviše da trče, a motiv današnje pobednice bio je deo priprema za 27. maraton „White nights“ koji se održava 3. jula u Sankt Peterburgu.


U trci je učestvovalo i 12 žena iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda koje su svojim primerom i istrajnošću posebno inspirisale sve prisutne. Na startu trke koja je okupila brojne žene iz svih sfera života bile su i atletičarka Sonja Stolić, pop pevačica Sara Jovanović i glumica Jelisaveta Orašanin.


Mnoge od njih su želele da svojim primerom promovišu trčanje kao sport i podstaknu mlade ljude da se bave fizičkom aktivnošću, ali bilo je i onih koje su iskoristile priliku da svojim učešćem skrenu pažnju na potrebe hendikepiranih, borbu protiv nasilja u porodici i svih oblika zavisnosti, značaja sporta za kreativnost i intelektualni razvoj, svest o potrebi udomljavanja nezbrinutih životinja i čistiji Beograd.


Ujedinjene različitim motivima i željom da se njihov glas čuje, sve one su danas bile pobednice prve adidas Ženske trke. Kako bi ovo bilo iskustvo koje će po mnogo čemu pamtiti za njih je specijalno organizovan potpuni ugođaj nakon trke, a sve uz energični ritam za koji je bila zadužena DJ Dada Selectah. Na raspolaganju im je bila Energy zona gde su mogle da se osveže uz voće, zdrave napitke i kafu, kao i da se odmore i povrate snagu u Relax zoni, gde su im profesionalni treneri pomagali da se pravilno istegnu. Mnoge od njih su u specijalnoj Try-On zoni testirale najbolje trkačke patike kako bi se spremile za neke nove izazove, a autorka najzanimljivije motivacione poruke na #WHYIRUNBelgrade promo zidu osvojila je priliku da se priključi adidas Školi trčanja i ostalim zaljubljenicima u ovaj sport.

Datum: 15.05.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...