x

Održan 5. Košutnjak Challenge Race

Održan 5. Košutnjak Challenge Race Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com
Danas je sa na beogradskom izletištu Košutnjak u Pionirskom gradu održana peta po redu trka sa preprekama Košutnjak Challenge Race 2016. U 12 časova je 400 najizdržljivijih trkača imalo priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 5,5 km kros trke sa čak sedam prepreka.
RUNNING i Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, organizator ovogodišnje trke, pobrinutili su se za dobru zabavu uz muziku i fitnes zagrevanje pred start trke. Prepreke nisu bile otkrivene učesnicima a na stazi su se trkači susreli sa različitim izazovima, od toga kako se popeti uz brdo kanapom a ne proklizati u potok ili kako najbrže protrčati kroz plitko veštačko jezerce a ne pokvasiti se do gole kože. Trkači su preskakali gume, provlačili se ispod mreže, preskakali balvane i susretali se sa klizavim i izazovnim uzbrdicama.
Iako su prepreke kojima su se trkači susreli bile izazovnije nego prethodnih godina svi koji su započeli trku su je i uspešno završili a najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji su dobili vredne NIKE nagrade. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Kristijan Stošić a za njim su kroz cilj prošli Miroslav Komarčević i Miloš Milosavljević. Među damama prva je bila Jelena Radivojević a za njom su blatnjave i mokre utrčale kroz cilj Milica Bilić i Ana Marinković.  
Program su pratili različiti zabavno-edukativni sadržaji prevashodno namenjeni deci koja su se okupila ove godine u začajno većem broju nego ranijih godina. Nakon zagrevanja Košutnjak Challenge Race Junior 2016 startovao je u 10 časova. Prvo su trčali najmađi i to mališani do 6 godina. Za njima je usledila trka za predškolce a onda i trka na 1000m za decu od 10 do 14 godina. Na stazi su 150 mališana pratili i bodrili treneri iz škole sporta za decu Pokret za okret. Prepreke i dužine trka za najmlađe bile su prilagođene starosnim grupama. Deca su se provlačila ispod mreža, preskakali grane i stabla, gume.  
Trka Košutnjak Challenge Race je insprisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i   promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.
Košutnjak Challenge Race 2016 i Košutnjak Challenge Race Junior 2016 trka sa preprekama se realizuje uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.
Datum: 23.05.2016. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...