Održan 5. Košutnjak Challenge Race

Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com
Danas je sa na beogradskom izletištu Košutnjak u Pionirskom gradu održana peta po redu trka sa preprekama Košutnjak Challenge Race 2016. U 12 časova je 400 najizdržljivijih trkača imalo priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 5,5 km kros trke sa čak sedam prepreka.
RUNNING i Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, organizator ovogodišnje trke, pobrinutili su se za dobru zabavu uz muziku i fitnes zagrevanje pred start trke. Prepreke nisu bile otkrivene učesnicima a na stazi su se trkači susreli sa različitim izazovima, od toga kako se popeti uz brdo kanapom a ne proklizati u potok ili kako najbrže protrčati kroz plitko veštačko jezerce a ne pokvasiti se do gole kože. Trkači su preskakali gume, provlačili se ispod mreže, preskakali balvane i susretali se sa klizavim i izazovnim uzbrdicama.
Iako su prepreke kojima su se trkači susreli bile izazovnije nego prethodnih godina svi koji su započeli trku su je i uspešno završili a najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji su dobili vredne NIKE nagrade. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Kristijan Stošić a za njim su kroz cilj prošli Miroslav Komarčević i Miloš Milosavljević. Među damama prva je bila Jelena Radivojević a za njom su blatnjave i mokre utrčale kroz cilj Milica Bilić i Ana Marinković.  
Program su pratili različiti zabavno-edukativni sadržaji prevashodno namenjeni deci koja su se okupila ove godine u začajno većem broju nego ranijih godina. Nakon zagrevanja Košutnjak Challenge Race Junior 2016 startovao je u 10 časova. Prvo su trčali najmađi i to mališani do 6 godina. Za njima je usledila trka za predškolce a onda i trka na 1000m za decu od 10 do 14 godina. Na stazi su 150 mališana pratili i bodrili treneri iz škole sporta za decu Pokret za okret. Prepreke i dužine trka za najmlađe bile su prilagođene starosnim grupama. Deca su se provlačila ispod mreža, preskakali grane i stabla, gume.  
Trka Košutnjak Challenge Race je insprisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i   promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.
Košutnjak Challenge Race 2016 i Košutnjak Challenge Race Junior 2016 trka sa preprekama se realizuje uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.
Datum: 23.05.2016. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...