x

Ženstveno i energično startuje prva adidas Ženska trka u Srbiji

Ženstveno i energično startuje prva  adidas Ženska trka u Srbiji

Ovog vikenda Beograd će ponovo biti u znaku trčanja, jer će u subotu, 14. maja u Donjem gradu Kalamegdanske tvrđave biti održana prva adidas Ženska trka, pod sloganom #WHYIRUNBelgrade. Trka je specijalno organizovana samo za dame, učešće je potpuno besplatno i ima za cilj da okupi žensku trkačku zajednicu i omogući im da javno kažu žašto trče, šta ih pokreće, zahvaljujući kome ili čemu uvek gledaju napred.


Brojnim damama će se na startu u subotu pridružiti atletičarka Sonja Stolić, pop pevačica Sara Jovanović i glumica Jelisaveta Orašanin. Sonja i Sara svojim primerom žele da promovišu trčanje kao sport i da podstaknu mlade ljude da se bave fizičkom aktivnošću, dok će Jelisaveta ovu trku istrčati kako bi podigla svest o značaju udomljavanja nezbrinutih životinja.


Dok neke od učesnica žele da skrenu pažnju na potrebe hendikepiranih ljudi, borbu protiv nasilja u porodici, druge žele da ukažu na važnost borbe protiv svih oblika zavisnosti i potrebu da se deci da dobar primer zdravog načina života. Međutim, zdrav život, rekreacija, oslobađanje od stresa, ali i ljubav prema trčanju samo su neki od razloga zašto će brojne dame ove subote istrčati svojih 5km, a među njima su i one koje žele da promovišu nauku jer je „fizička aktivnost važna za intelektualni rad“, ali i za uspešno polaganje ispita u junskom ispitnom roku.


Mnoge od njih su trčanje otkrile i zavolele same, ali ima i onih koje su u ovaj svet ušle zahvaljujući prijateljima i porodici pa je jednu Mašu „virusom trčanja zarazio tata“, a jedna Jelena će ovaj put trčati za svoju mamu jer „Ona je polomila nogu i neće moći da se kreće izvestan vremenski period. Po zanimanju je profesor fizičkog i veliki je zaljubljenik u rekreaciju i zdrav život.”


Uzbudljiva trkačka avantura počeće u 11 časova, a zagrevanje će voditi treneri adidas Škole trčanja. Nakon trke učesnicama će biti na raspolaganju Energy zona, gde će se osvežiti zdravim napicima i kafom, odmor u Relax zoni u kojoj će im profesionalni treneri pomoći da istegnu mišiće i povrate snagu, i Try-On zona u kojoj će moći da probaju i testiraju najbolje modele trkačkih patika kako bi se što bolje spremile za neke nove trke. Za sve one koje ostave zanimljivu poruku na #WHYIRUNBelgrade promo zidu i opišu svoje motive učešća u trci imaće šansu da osvoje letnji semestar u adidas Školi trčanja.


Mnogo je razloga zbog kojih će više stotina žena ove subote učestvovati u prvoj adidas Ženskoj trci, a neće izostati ni podrška njihovih „jačih polovina“ koji će ovom prilikom navijati za njihove motive i ciljeve.


Datum: 10.05.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...