Ženstveno i energično startuje prva adidas Ženska trka u Srbiji

 
 

Ovog vikenda Beograd će ponovo biti u znaku trčanja, jer će u subotu, 14. maja u Donjem gradu Kalamegdanske tvrđave biti održana prva adidas Ženska trka, pod sloganom #WHYIRUNBelgrade. Trka je specijalno organizovana samo za dame, učešće je potpuno besplatno i ima za cilj da okupi žensku trkačku zajednicu i omogući im da javno kažu žašto trče, šta ih pokreće, zahvaljujući kome ili čemu uvek gledaju napred.


Brojnim damama će se na startu u subotu pridružiti atletičarka Sonja Stolić, pop pevačica Sara Jovanović i glumica Jelisaveta Orašanin. Sonja i Sara svojim primerom žele da promovišu trčanje kao sport i da podstaknu mlade ljude da se bave fizičkom aktivnošću, dok će Jelisaveta ovu trku istrčati kako bi podigla svest o značaju udomljavanja nezbrinutih životinja.


Dok neke od učesnica žele da skrenu pažnju na potrebe hendikepiranih ljudi, borbu protiv nasilja u porodici, druge žele da ukažu na važnost borbe protiv svih oblika zavisnosti i potrebu da se deci da dobar primer zdravog načina života. Međutim, zdrav život, rekreacija, oslobađanje od stresa, ali i ljubav prema trčanju samo su neki od razloga zašto će brojne dame ove subote istrčati svojih 5km, a među njima su i one koje žele da promovišu nauku jer je „fizička aktivnost važna za intelektualni rad“, ali i za uspešno polaganje ispita u junskom ispitnom roku.


Mnoge od njih su trčanje otkrile i zavolele same, ali ima i onih koje su u ovaj svet ušle zahvaljujući prijateljima i porodici pa je jednu Mašu „virusom trčanja zarazio tata“, a jedna Jelena će ovaj put trčati za svoju mamu jer „Ona je polomila nogu i neće moći da se kreće izvestan vremenski period. Po zanimanju je profesor fizičkog i veliki je zaljubljenik u rekreaciju i zdrav život.”


Uzbudljiva trkačka avantura počeće u 11 časova, a zagrevanje će voditi treneri adidas Škole trčanja. Nakon trke učesnicama će biti na raspolaganju Energy zona, gde će se osvežiti zdravim napicima i kafom, odmor u Relax zoni u kojoj će im profesionalni treneri pomoći da istegnu mišiće i povrate snagu, i Try-On zona u kojoj će moći da probaju i testiraju najbolje modele trkačkih patika kako bi se što bolje spremile za neke nove trke. Za sve one koje ostave zanimljivu poruku na #WHYIRUNBelgrade promo zidu i opišu svoje motive učešća u trci imaće šansu da osvoje letnji semestar u adidas Školi trčanja.


Mnogo je razloga zbog kojih će više stotina žena ove subote učestvovati u prvoj adidas Ženskoj trci, a neće izostati ni podrška njihovih „jačih polovina“ koji će ovom prilikom navijati za njihove motive i ciljeve.


Datum: 10.05.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...