x

Sport klub Prva liga Srbije, 3. kolo

Sport klub Prva liga Srbije, 3. kolo

Predstojećeg vikenda na programu su tri meča 3. kola „Sport klub” Prve lige Srbije. Iako je ono nezvanično počelo proteklog vikenda utakmicom između „Imperatora” iz Ništa i „GAT Dukesa” iz Novog Sada, redovno 3. kolo zaokružiće se u subotu i nedelju 23. i 24. aprila.



Wild Boars Kragujevac – Sirmium Legionaries

23. april od 11.30 h

Stadion „Čika Dača” Kragujevac


Prvi duel ovi timovi odigrali su bez opreme 30. avgusta 2003. godine, na stadionu FK „Sušica”, kada su „Wild Boarsi” pobedili s 45 : 38. Trinaest godina kasnije, utakmica 3. kola između dva „drevna” tima odigraće se u subotu 23. aprila s početkom u 11.30 h na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača” u Kragujevcu.


Trenutni lideri na tabeli imaće možda i najteži zadatak do sada – da pobede rasterećenu, ali i veoma organizovanu ekipu iz Sremske Mitrovice.


Subotnju utakmicu domaći „Divlji veprovi” dočekuju s čelne pozicije na tabeli, zahvaljujući ubedljivim pobedama u prva dva kola protiv „Meridian Indiansa” koji se ’još uvek traže’ u ovoj sezoni, i „Panthersa” u za njih nezgodnom psihološkom momentu. Istini za volju, nisu se „Veprovi” još uvek sastali ni sa „SBB Vukovima”, a ni sa „GAT Dukesima”, ali sve to ne umanjuje utisak koji je ekipa iz Kragujevca ostavila u ovoj sezoni – da su više nego ikad snažniji i spremniji da vrate titulu u svoj grad.


Podsećanja radi „Wild Boarsi” su jedina ekipa u „Sport klub” Prvoj ligi Srbije koja do sada nije primila poene. Šta više, protivničke ekipe gotovo da nisu bile ni blizu toga, što samo za sebe govori o uigranosti i snazi odbrambenog dela ekipe.


S druge strane, ekipa „Legionara“ je u drugom kolu već izjednačila svoj rezultat iz cele prethodne godine, ne računajući baraž za opstanak. Jedna pobeda je već upisana. Osvrćući se na igru „Imperatora“ u prvom kolu, pobeda „Legionara“ protiv njih u drugom možda i nije iznenađenje, ali lakoća sa kojom su doši do nje i sam krajnji rezultat, sigurno da jeste.


Bod u džepu, i mnogo bitnije, stečeno samopouzdanje iz prethodna dva meča u kojima su „Legionari” bili i više nego dobri, može biti njihova prednost u subotnjem meču.



SBB Vukovi Beograd – Blue Dragons Beograd

24. april od 16.00 h

Stadion OFK Beograd (pomoćni teren)


Nakon godinu dana puaze, u Srbiji će se ponovo igrati gradski derbi u američkom fudbalu. Naravno, reč je o dva prestonička kluba – „SBB Vukovima” i „Blue Dragonsima”. Taj gradski rivalitet, te dosta igrača koji su nosili i bordo-žuti i belo-plavi dres u svojim karijerama, daju posebnu draž i uzbuđenje pred nedeljni duel.


Nakon poraza od „GAT Dukesa” u 1. kolu i pobede na svom terenu protiv „Meridian Indiansa” u drugom, „Blue Dragonsi” su pokazali da su se veoma ozbiljno spremili za ovu sezonu i da se „luksuz” ispadanja iz lige više ne sme dogoditi.


Ekipa koja ima najmanje stranih igrača i jedina sa srpskim kvoterbekom, ulogu apsolutnog favorita u ovom derbiju prepušta „SBB Vukovima”, uprkos tome što ovaj meč „Vukovi” dočekuju nakon teškog poraza u Ligi šampiona, i prema mišljenju glavnog trenera Šona Embrija – s ne tako malo grešaka i nedostataka, naročito u secijalnom timu.



Meridian Indians Inđija – Panthers Pančevo

24. april od 16.00 h

Sportski centar „Leje”, Inđija



Veoma bitna utakmica u trci za plej-of očekuje nas u nedelju u Inđiji. Domaći „Meridian Indiansi“ jedina su ekipa u „Sport klub” Prvoj ligi koja je u prva dva kola igrala na gostujućim terenima, pa će predstojeći meč pred svojom publikom biti idealna prilika za prve bodove u ovoj sezoni.


Obe ekipe u dosadašnjem delu sezone imaju po „planirani” poraz od „Wild Boarsa”, ali za razliku od „Indiansa” koji su se okliznuli i protiv novog prvoligaša „Blue Dragonsa”, „Panthersi” imaju ubeležnu bitnu pobedu i to protiv „Imperatora” u 1. kolu.


Upravo ta činjenica prednost je Pančevaca u ovom meču, ali imajući u vidu znatno oslabljen sastav u kojem dolaze u Inđiju, i to po prvi put u istoriji međusobnih duela ove dve ekipe, ne svrstava „Pantherse” u favorite na ovom meču.


S druge strane, „Indiansi” su  veoma ambiciozno ušli u ovu sezonu, ali slika na terenu u prva dva kola je bila sasvim suprotna. Ekipa kao da se još uvek „traži”, pružene partije bile su daleko od nespornog potencijala koji ova ekipa ima, a rezultat toga su dva poraza i otkaz dosadašnjem strategu ekipe Džejmsu Fajedu, koji je u međuvremenu pojačao stručni štab novosadske ekipe „GAT Dukes”.


„Meridian Indiansi” duel sa „Panthersima” dočekuju u istoj situaciji kao i prošle sezone, opet u 3. kolu i opet nakon dva poraza, a tadašnja pobeda u Pančevu bila je odličan zamajac za niz pobeda koji je usledio. Istom se Inđijci nadaju i sada.


Podsetimo na kraju da su 3. kolo prvoligaškog takmičenja proteklog vikenda otvorili „Imperatori” i „GAT Dukesi”. Taj susret, odigran u Nišu, suvereno je pripao Novosađanima, koje ove subote očekuje premijerni meč IFAF Evropa Lige šampiona protiv bečke ekipe „Danube Dragons”.


Datum: 22.04.2016. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...