x

Sport klub Prva liga Srbije: Izveštaj 4. kola

Sport klub Prva liga Srbije: Izveštaj 4. kola

Ovog vikenda odigrane su tri utakmice 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije. Pored derbija u Novom Sadu između aktuelnih šampiona „GAT Dukesa” i „Wild Boarsa”, odigran je i onaj u Sremu između „Legionara” iz Sremske Mitrovice i „Meridian Indiansa” iz Inđije, dok su „Blue Dragonsi” iz Beograda ugostili „Pantherse” iz Pančeva.

Podsećamo da je prvi meč 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije između „SBB Vukova” i „Imperatora” odigran proteklog vikenda, a završen je ubedljivom pobedom Beograđana sa 77 : 0.

Evo i kratkih pregleda tih mečeva:

GAT Dukes – Wild Boars 21 : 32

U Novom Sadu pred domaćim navijačima poklekli su „GAT Dukesi” pred naletom „Veprova”. Rezultat na kraju meča – 32 : 21 za ekipu iz Kragujevca.

Relativno mirnije prvo poluvreme utakmice, u kojoj su viđena samo tri pogotka, pretočilo se u prilično uzbudljivi nastavak meča. S rezultatkom prednošću 12 : 3 Kragujevčani su otišli na odmor, ali su „Vojvode” na početku treće četvrtine ’upalile motore’ i ubrzo prešle u vođstvo – najpre pasom kvoterbeka Endru Benksa za Davora Solda, a potom i trčanjem raninbeka Jokića.

Ipak, centralna figura i ovog meča „Wild Boarsa” bio je sjajni kvoterbek Džejmi Blant, koji nije dozvolio opuštanje svog tima, uspešno razigravajući hvatače Gabrijela Čembersa i Filipa Nedeljkovića, vrlo često iz gotovo bezizlaznih situacija. Novi preokret bio je na vidiku i na početku poslednje faze utakmice, kada je novopridošli Novosađanin Goran Zec (DB), u svom prepoznatljivom stilu, vratio kik-of gostiju, pretrčavši gotovo čitav teren za 21 : 24. Neizvesnu završnicu nije dozvolio Blant, bacivši novi pas za tačdaun Čembersa.

Sa dva poraza od dva glavna rivala, aktuelni šampioni države znatno su otežali sebi put do odbrane titule i zacrtani cilj, iako je plasman u plej-of izvestan. S druge strane, „Wild Boarsi” silovito grabe ka vrhu tabele, te je nesumnjivo da će sva pažnja biti usmerena na meč protiv „SBB Vukova” već u sledećem kolu, koji se igra 21/22. maja.

Sirmium Legionaries – Meridian Indians 21 : 13

Sremski derbi, odigran u Sremskoj Mitrovici, ove sezone okončan je u korist domaćina. U okviru 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije ekipa „Sirmium Legionaries” pobedila je rivale iz Inđije sa 21 : 13, upisavši drugu pobedu od početka lige.

Gotovo ceo susret obeležila je ’tvrda’ i nervozna igra, u kojoj su se odbrane obe ekipe pokazale bolje od napada.

„Indiansi” su na početku uspeli da preseku pas Mitrovčana, i u tom napadu došli do 5 jardi protivničke end-zone, ali je tada sudija označio kraj prve četvrtine. Već na početku druge deonice Inđijci su uspeli da poentiraju s iste pozicije, trčanjem kvoterbeka Jahmada Gofa. Raninbek „Legionara” ubrzo je uzvratio impersivnim trčanjem od 70 jardi, izjednačivši rezultat, pa se sa po jednim tačdaunom na obe strane otišlo na odmor.

Slično se nastavilo i nakon poluvremena. Treća deonica protekla je bez pravih prilika za tačdaun uz nešto nervozniju igru. Do kraja meča na strani gostiju viđeno je dosta grešaka i faulova koji su ’vraćali’ osvojene jarde. „Legija” je to iskoristila te u poslednjoj etapi utakmice postigla još jedan tačdaun, opet trčanjem, ali sada kvoterbeka Viliksa.

Za neizvesnu završnicu ’pobrinuo’ se kvoterbek „Meridian Indiansa” Jahmad Ešton Gof, bacivši pas za tačdaun Miladinaviću. Uz izblokirani ektra-poen Klasana, „Indiansi” su se približili u rezultatkom smislu domaćinima na 14 : 13. Ipak, Mitrovčani su već u sledećem napadu uspeli da vrate onsajd-kik Inđijaca i poentiraju za 21 : 13. „Indiansima” je od tada ostalo dva minuta do kraja meča da pokušaju da postignu tačdaun i eventualnim pretvaranjem za 2 izjednače rezultat, što im je skoro i pošlo za rukom. Međutim, vreme je bilo na strani „Legionara” pa je lopta uz poslednji zvižduk sudije ostala na samo jednoj jardi od end-zone domaće ekipe.

Blue Dragons – Panthers 15 : 45

Ekipa „Panthers” iz Pančeva savladala je na gostovanju u Beogradu stare poznanike „Blue Dragonse” u 4. kolu „Sport klub” Prve lige Srbije sa 15 : 45.

U još jednom važnom duelu za rasplet u borbi za plej-of, ekipa iz Pančeva je u prvom poluvremenu furioznom igrom otklonila svaku sumnju u pitanje pobednika. Neočekivano lako iskoristili su loš start meča „Zmajeva”, koji im se ponovio i nakon gradskog debrija u prošlom kolu. ’Pucali’ su Pančevci iz svih oružja pa je prvo poluvremeno završeno s ubedljivih 35 : 0.

„Zmajevi” su se probudili tek nakon odmora, iskoristivši blago opuštanje gostiju nakon ubedljivog vođstva i uspeli da dva puta poentiraju pasom i trčanjem kvoterbeka Davida Lukića. Međutim, to je bilo se što domaćini prikazali.

Ipak, završnicu meča obeležila je sporna sudijska odluka na štetu domaćina, koja je izvesno poremetila dobru atmosferu i fer-plej igru oba tima.

Nakon odigrana četiri kola lidersku poziciju dele „SBB Vukovi” i „Wild Boarsi”. Tri tima – „GAT Dukes”, „Panthers” i „Legionaries” – nalaze se na deobi 3. mesta, „Meridian Indiansi” i „Blue Dragonsi” dele 6. poziciju, dok su na začelju „Imperatori” iz Niša.

Opširnije izveštaje svake utakmice možete čitati na zvaničnom sajtu: SAAF.rs

Parovi 5. kola, 21/22. maj

  • Imperatori – Blue Dragons

  • Wild Boars – SBB Vukovi

  • Meridian Indians – GAT Dukes

  • Panthers – Legionaries

Datum: 09.05.2016. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...