x

Sport klub Prva liga Srbije, 2. kolo

Sport klub Prva liga Srbije, 2. kolo

Drugo kolo „Sport klub” Prve lige Srbije na programu je 8. i 9. aprila. Ono tradicionalno donosi derbi utakmicu između dve najbolje rangirane ekipe iz prethodne sezone – u ovom slučaju između aktuelnih šampiona „GAT Dukesa” iz Novog Sada i beogradskih „SBB Vukova”.


Ipak, drugi vikend prvoligaških takmičenja započinju „Panteri” iz Pančeva i „Divlji veprovi” iz Kragujevca subotnjim mečom na SRC „Mladost” u Pančevu. Oba kluba su odlično startovala u ovom prvenstvu upisavši prve bodove. Ubedljiva pobeda „Pantera” na jako ’teškom terenu’ u Nišu, te trijumf „Veprova” na svom terenu protiv „Indiansa”, ukazuju na visok nivo fizičke i taktičke spremnosti pa s razlogom možemo očekivati veoma zanimljivu i neizvesnu utakmicu. Derbi pre derbija. Dodatni pritisak obema ekipama svakako će biti i okolnosti u kojima će ovaj meč biti odigran, a nakon pogibije Marka Pekovića, mladog igrača pančevačke ekipe, koji je prošle subote nesrećno nastradao u putu na trening.


Drugi meč 2. kola odigraće dva poražena tima u prethodnom kolu – „Legionari” iz Sremske Mitrovice i „Imperatori” iz Niša. I dok se poraz koji su „Legionari” doživeli od „SBB Vukova” može svrstiti u kategoriju ’očekivanih’, to sigurno nije slučaj kada su „Imperatori” u pitanju, te se pobeda protiv domaćina iz Sremske Mitrovice, a shodno najavljenim ciljevima, može okarakterisati kao imperativ. U prethodne dve nedelje ekipe su imale priliku da se konsoliduju, izvuku pouke i izvrše određene korekcije, pa obe najavljuju, sada možda i realnije, pobede.


Treći par čine takođe poražene ekipe u 1. kolu. Beogradska ekipa „Blue Dragons” i „Indiansi” iz Inđije, dobri znanci iz prošlosti, nastojaće da u nedelju od 15.00 sati upišu svoje prve bodove. I Beograđani i Inđijci imali su neslavan start. „Zmajevi” su u gostima kod aktuelnih prvaka „GAT Dukesa” izgubili sa 43 : 6, dok „Indiansi” na gostovanju u Kragujevcu gotovo da nisu ni osetili blizinu end-zone svojih domaćina i protivnika. I jedan i drugi klub, reklo bi se, imaju trenutne teškoće s lošom disciplinom, što ih je koštalo kazni (u slučaju „Zmajeva”) i neuigranosti (u slučaju „Indiansa”). I baš zbog toga što ni jedni ni drugi nisu iskazali svoju snagu i znanje, u nedelju se očekuje jedan krajnje zanimljiv i neizvestan meč.


Ipak, “poslastica” kola nesumnjivo će biti duel aktulenih prvaka i vicešampiona Srbije – „Vojvoda” i „SBB Vukova”. Nakon ubedljivih pobeda na premijeri protiv „Blue Dragonsa” odnosno „Legionara”, nedeljni meč biće prvi pravi test za obe ekipe u ovoj sezoni.


Iako se nekada već u 2. kolu lige odlučivalo o prednosti ekipa u plej-ofu, pa čak i o tome ko će biti domaćin u finalu, nedeljni meč, u tom smislu, ne donosi mnogo toga. Naravno, pobeda nad velikim rivalom, osim bodovne, donosi i psihološku prednost za nastavak takmičenja.


Kako vide nedeljni meč u oba tabora, rekli su glavni trener novosadske ekipe Vladislav Petković i jedan od kapitena ekipe iz Beograda Mladen Stojanović.

– Nakon uigravanja prošle nedelje i slabe discipline u našem timu, ove nedelje nas čeka ozbiljan izazov u kojem moramo posebnu pažnju posvetiti prekršajima i greškama. Očekujemo tvrdu i tešku utakmicu. Znamo da moramo da budemo spremni na brz napad „Vukova”. Mislim da će derbi osvojiti ekipa koja bude pravila manje grešaka i koja bude disciplinovanija – rekao je Petković.


S druge strane, „Vukovi” koji su željni revanša i puni samopouzdanja, idu na megdan u Novi Sad.

– Moji saigrači i ja nestrpljivo čekamo ovaj duel, kako bismo pokazali celoj zemlji da su dva poraza prošle sezone od Novosađana bila produkt sitnih grešaka, za koje smo uvereni da se više neće ponoviti. Za razliku od protivnika, imali smo slobodan vikend da rezimiramo utiske s prošle utakmice, pogledamo protivnika, odmorimo se malo i kvalitetno pripremimo za predstojeću utakmicu, u čemu je fenomenalan posao odradio trener Šon Embri, o kome, kao strategu, ne treba trošiti reči – izjavio je Mladen Stojanović.


On je dalje dodao da je njegova ekipa veoma zadovoljna igrom novih momaka u ekipi, pre svega kvoterbeka Džona Uribea.

– On je dao ekipi stabilnost u igri pasom, što naravno otvara mogućnosti u igri trčanjem koju je, pored fenomenalnog Josovića, pojačao i Krešimir Gorša. Pozivam publiku da nas podrži u Novom Sadu i poručujem im da su „Vukovi” šampionski tim. Cela ekipa je motivisana da vrati klubu tu reputaciju, što možemo učiniti već u nedelju – poručio je na kraju Mladen Stojanović, jedan od kapitena „SBB Vukova”.


Raspored i satnica mečeva 2. kola „Sport klub” Prve lige Srbije:


Pančevo Panthers : Kragujevac Wild Boars

Datum i vreme: Subota, 9. 4. 2016. godine od 15.00 časova

Stadion: SRC Mladost Pančevo

Beograd Blue Dragons : Meridian Inđija Indians

Datum i vreme: Nedelja, 10. 4. 2016. godine od 15.00 časova

Stadion: FK Heroj, Jajinci

GAT Novi Sad Dukes : SBB Vukovi Beograd

Datum i vreme: Nedelja, 10. 4. 2016. godine od 15.00 časova

Stadion: FK Kabel, Novi Sad

Sremska Mitrovica Legionaries : Niš Imperatori

Datum i vreme: Nedelja, 10. 4. 2016. godine od 15.30 časova.

Stadion: „25. maj” Sremska Mitrovica


Opširnije o svakom meču na sajtu: SAAF.rs

Datum: 09.04.2016. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...